Det fladdrade i öronen 👂

För 6 Är sedan, var jag och mamma pÄ 85 Ärs kalas hos en kvinna som var sambo med en av mina morbröder. Vi var nÄgra stycken dÀr, Àven en karl som heter Ruben.

DÀr blev det prat om kyla, och att man fryser, det kan ibland ha ett samband med just Äldern, lite sÀmre blodcirkulation, man rör sig kanske inte lika mycket osv. NÄ, Ruben berÀttade att det drog sÄ kallt i lÀgenheten dÀr dom bor, det kom in kall luft runt balkongdörren, sÄ han hade ringt efter vaktmÀstaren.

Det var en yngre förmÄga, som inte tyckte att det drog nÄt speciellt. Jamen, sa Ruben, herre min je, det drar ju som tusan, dÄ jag ligger i soffan sÄ fladdrar det i mina öron. Killen hade tittat lite frÄgande pÄ Ruben och svarade: Men det kan vÀl inte stÀmma?

NĂ€hĂ€, sa Ruben, men du, jag hadd in en sparv hĂ€r i rummet, den köm sig in, genom hĂ„leÂŽ dĂ€rnere ve listen…Ă„ med utfĂ€llda vingar!
Ja, skrattade Ruben, man mĂ„ste som överdriva, sĂ„ dom ska förstĂ„r allvaret i det hela 😀

Visst Àr det sÄ dom flesta gör. Man överdriver för att andra ska fatta att det verkligen var nÄgot utöver det vanliga och ordinÀra. Jag tittade pÄ blÄbÀrsbuskarna igÄr. Den ena ger inga bÀr, konstigt nog. Eller jo, det blev 2 stycken ifjol och igÄr hÀngde dÀr faktiskt 5 stycken.

Men jĂ€drar vilken skillnad i storlek. Jag sa dĂ„ jag pratade med mamma att dom bĂ€ren Ă€r ju för fasen dubbelt sĂ„ stora som dom andra. NÀÀ, sa Åke dĂ€r han lĂ„g i soffan, inte dubbelt sĂ„ stora. Jaja, jag överdrev vĂ€l dĂ„. Men dom var STOR. HĂ€r har ni bild pĂ„ dom vanliga, kontra dom andra. Ni fattar vilka som Ă€r vilka.

Har haft en kille som ska fixa golvet nere i kĂ€llaren. Nu fick jag dock beslutsĂ„ngest. Jag ville ha golvet rött, och vĂ€ggen lĂ€ngst ner, svart. Och pĂ„ det vita kaklet, svart mönstrade dekorgrejer. Fast…hm.


Han pÄpekade att det kan bli mörkt. Medan jag tyckte att jag ska inte hÀnga i det rummet mer Àn nödvÀndigt, och det finns ju lampor.

Har kollat kakeldekor och undrar om jag kanske istÀllet, vÀljer detta. Och tar golvet i den ljusare kulören i mönstret och den mörkare pÄ vÀggen.


Synpunkter pĂ„ det, eller tips…nĂ„n â˜ș

Ska Àven kontakta nÄn som fÄr komma och ge offert pÄ byte av kÀllardörren. Den har absolut gjort sitt. Och sÀtter vi in en ny, sÄ slipper vi förhoppningsvis, lÀgga igen den under vintern, för att slippa elda för krÄkorna.


Annars hÀnde det inte sÄ mycket hÀr igÄr. Ryggen kÀnns 7 resor vÀrre Àn dÄ det hÀnde. Men det hade jag förstÄtt, att det Àr vÀl precis som det sÀgs vara. Sov inte lika obrydd i natt, fast det gick ÀndÄ. Eller, det fÄr ju sÄ lov att gÄ.

Hoppas pÄ en fin lördag för er alla!

Maria Lundmark HĂ€llsten