Onaturligt fantarastiskt đŸ„Ž

Har bestĂ€llt en sak frĂ„n annat land. Paketet kom till Sverige den 22 november. Det enda jag fĂ„tt, hittills, Ă€r 22 aviseringar frĂ„n Postnord, om att jag ska vĂ€lja leveransdag, sen har dom skickat att jag mĂ„ste Ă€ndra dag, det Ă€r förseningar, vĂ€lj ny dag, ny avisering, lalalaa…

I fredags fick jag dĂ„ en avisering om att paketet skulle levereras mellan, typ, 17-22. Sen var det tyst pĂ„ mobilen. 22.45 satte Åke pĂ„ sig StĂ„lmans utstyrseln och gick ut för att dubbelchecka sĂ„ det inte stod nĂ„t utanför dörren. Nopp!

Jag ringde Postnord igĂ„r. Dom kunde inte hitta försĂ€ndelsen med siffrorna dom skickat ut. Men via mitt mobilnr sĂ„ hittades den igen. Men.. jag skulle ringa FEDEX och boka en utkörning, sa dom. Jag frĂ„gar hur dom kan sĂ€ga att jag ska boka, utan att ens meddela att det Ă€r sĂ„ man ska gĂ„ tillvĂ€ga. Snacka om urbota dumt 😠

Ringer FEDEX dom kan inte hitta försĂ€ndelsen vare sig med sĂ€ndningsnumret eller mitt mobilnummer. Vilket jag tycker Ă€r… onaturligt fantarastiskt. Dom sĂ€ger att jag ska ringa avsĂ€ndaren, för att fĂ„ ett sĂ€ndningsnummer.

DÄ mejlar jag avsÀndaren, jag mejlar Postnord, och jag mejlar FEDEX. Postnord svarade igÄr kvÀll och skickade ett nummer med 12 siffror, som FEDEX efterfrÄgat.

Nu har jag pratat med FEDEX, som för det första ifrĂ„gasĂ€tter om det Ă€r jag som Ă€ndrat leveransdagarna…haha Ă€r dom dum, pĂ„ riktigt, varför skulle jag gjort det, JÖSSES đŸ€Ż NĂ„, det Ă€r inga hĂ„rda ord, utan han sĂ€ger att det ser ju ut som det, men jag sĂ€ger att det Ă€r Postnord som skickat att det ska Ă€ndras, hela tiden. Kan ju för all del, vara deras app, som inte funkar som den ska, vad vet jag.

HĂ€r kommer nu upplösningen. Killen pĂ„ FEDEX ska nu vara snĂ€ll och skicka utkörningsorder till, tadaa…POSTNORD, det Ă€r nĂ€mligen dom som ska köra ut det. SUCK…

Kusin Anna kom hit pĂ„ kaffedejt igĂ„r, det var trevligt, Ă€ven om vi inte hann prata sĂ„ dĂ€r jĂ€ttelĂ€nge. Mörkret och kylan gjorde sig pĂ„mind och hon hade promenerat hit…brrr. PĂ„ bordet stod denna skĂ„l med…Dumlekola, sa jag, och hon förstod inte riktigt vad jag pratade om.

Jo, började jag, jag skulle nÀmligen köpa Dumlekola, hÄller i en pÄse, men fÄr syn pÄ denna pÄse istÀllet och tÀnker, jamen det dÀr var nÄgra nya Dumle, sÄ dom köper jag. Kommer hem, öppnar pÄsen för att göra nÄgra DumleknÀck, men inser att det Àr Polly jag köpt.

Du kör vÀl inte bil, sÀger Anna. Och jag fattar inte först vad hon menar, men sÄ gÄr ljuset upp. Haha, morfin kan ju pÄverka en mÀnniska. Nej Anna, jag kör faktiskt inte bil, jag skulle inte fixa att ratta, sen Àr det nog tufft att ta sig in och ut pÄ passagerarsidan.

Ni skulle sett hur det sĂ„g ut dĂ„ vi skulle ivĂ€g i söndags. Bara tiden det tog innan jag tog mig in och ner pĂ„ sĂ€tet. Sen nĂ„r jag inte dörren för att stĂ€nga den. AlltsĂ„, och sen tittar jag pĂ„ Åke och inser, att det tar lika lĂ„ng tid för honom att ta sig ut ur bilen, komma runt och stĂ€nga min dörr och gĂ„ tillbaka, som det kommer att ta för mig. HĂ€r Ă€r det verkligen den blinda som leder den blinda, och gör dom det sĂ„ faller bĂ€gge i gropen. DĂ€rför fixade jag dörren sjĂ€lv đŸ„ŽđŸ˜…

Sedan kom Nicco en stund efter Anna, drack kaffe och satte upp julgardinerna i matrummet.

Vi fick beskÄda hennes senaste bilköp. Den ser riktigt bra ut, och storleksmÀssigt, en bil i min smak. Det Àr en Dodge Magnum.

Har varit ut med Winstone, och bara för att jag har svÄrt med att plocka upp saker sÄ ordnar han sÄ jag fÄr öva mer Àn en gÄng. Bussiga klubben, tack Winstone jÀtte schysst.

Tog fram den hÀr julkalendern som mÄste vara jÀtte gammal. Man viker ut den sÄ poppar figurerna upp. Men den hÄller pÄ vara nött och trött.

Och papperstomten med fÀrg som hÄller pÄ att blekas bort. Undrar om den kan ha stÄtt i nÄt skyltfönster en gÄng i tiden, eller vad kan den ha anvÀnts till?

Med den frÄgan hÀngande i luften, sÄ avrundar jag dagens inlÀgg och önskar er alla en toppen tisdag!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Tina

    Ja, en Dodge MAGNUM, det kan ju jag ta i julklapp. Notera!
    Vore Àven fint om den inrymmer liten frys för mina olika Magnum-glassar.

    Du, sĂ„ fint julfönster hos er och med Winstone. VĂ€rsta God Jul-kortet. đŸ€¶đŸ§‘â€đŸŽ„đŸŽ…

    🙏 Önskar god bĂ€ttring (till er bĂ„da…) 🙏

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.