Miljoners pengar đŸ€‘ hĂ€ngandes pĂ„ vĂ€ggen 💰

Ärendena som skulle utföras igĂ„r, var koncentrerade nere pĂ„ stan. Jag smet ivĂ€g tvĂ€rt och gick in pĂ„ DUÅ, dĂ€r jag shoppade loss pĂ„ lite godsaker.

Gissa om ÅkerbĂ€rssylten kommer att Ă€tas med andakt.

Pastan kommer jag att anvÀnda till nÄgon rolig sallad.

Renköttet, Ă€r nĂ„t som Åke brukar sitta och karva och smĂ„ Ă€ta av. JodĂ„, det Ă€r gott och salt.

Och dom hela svartpepparkornen. Fick tips av kusin Anders, att dom skulle smaka alldeles ypperligt om man anvÀnder dom hela i nÄn gryta. SÄ det ska jag absolut göra.

Vad mycket gott och spÀnnande dom har dÀrinne, lÀr bli fler besök, framöver.

Vet att jag och Tina varit dÀr, long time ago, och spanat in stÀllet. Men man glömmer bort ibland, vart man varit. Detta Àr citat frÄn inlÀgg 3 maj, 2014.

”Sen Ă„kte jag ner pĂ„ stan och mötte upp Tina som hade lite Ă€renden att utrĂ€tta. Hon ville att vi skulle gĂ„ och kolla in VĂ€sterbottens Piaza, UmeĂ„s egna innetorg; VĂ€ven, nĂ„got jag aldrig ens hört talas om och Tina var lite osĂ€ker pĂ„ vart vi skulle hitta det, men vi skulle in genom entrĂ©n pĂ„ Stora hotellet i alla fall.

Och dĂ€r var det
ha, hur svĂ„rt var det pĂ„ en skala 🙂 ” slutcitat


I övrigt gjorde jag Äterigen, som jag skrev igÄr. Jag rastade snabeldraken och dansade med skurkÀppen. Plockade Àven upp tvÄ gamla favoriter frÄn kÀllaren. För visst vet ni vÀl att vi Àr Àgare av en Mona Lisa. Och den andra tanten Àr nog en drottning av nÄt slag.

Jag skrev Àgare av en, Mona Lisa, för det finns förmodligen miljontals varianter pÄ den tavlan. Den Àkta hade vi nog inte haft rÄd med. Och hade den av nÄn anledning funnits hÀr i huset, och jag hade bestÀmt, sÄ hade vi sÄlt den, tveklöst.

Varför skulle man vilja ha miljoners pengar hĂ€ngandes pĂ„ vĂ€ggen đŸ€‘

Nej dom hÀr tvÄ tavlorna har hÀngt inne pÄ Handelsbanken, för lÀngesedan. Banken dÀr svÀrmor Elsie, jobbade. SÄ hon fick ta dom nÀr dom hÀngt dÀr klart.
Ska en svÀng pÄ Expo idag, i ett jobbrelaterat Àrende, fÄr se om jag hittar det jag letar efter, dÀrute.

Elisabeth vann vÄrat senaste vad, sÄ det blir till att boka in en kommande fika framöver. DÄ jag gick igenom kalendern sÄ hamnade vi plötsligt i mars. Hon trodde att jag drev, men ni vet, tjopptjopp sÄ var vi dÀr. Jobbarvecka framför mig och sedan Hemavan, och sen mina vÀnner Àr vi inne i mars.

Vadet handlade om snödjupet i KatterjĂ„kk tisdagen den 7 februari. Vadet som gĂ€ller det försvunna A:et pĂ„ Östra station, kommer att strĂ€cka sig lite lĂ€ngre, eftersom Elisabeth gissade att den skulle komma tillbaka, nĂ„n gĂ„ng i juni och gissade pĂ„ 15 februari. Och dĂ„ vet vi vem som vann, först nĂ„n gĂ„ng dĂ€r, mitt pĂ„ hĂ„llet.

Hoppas pÄ en fin fredag, för er allihop!

 

Maria Lundmark HĂ€llsten