Han satt dĂ€r och spydde đŸ€ąđŸ€ź

Fick vi dÄ kÀnningar pÄ riktigt vÄrvÀder igÄr. En sÄn dag dÄ det egentligen skulle vara förbjudet att arbeta. Fast det Àr ocksÄ sÄna dagar jag Àr glad att jag jobbar eftermiddag, för dÄ hinner man ÀndÄ med den bÀsta stunden pÄ dagen.

Vi invigde klotis, men gjorde det enkelt.

Grillade falukorv som vi la i delade pitabröd, sen körde vi en laddning med kaffe med. I allt stök, sĂ„ for Åke ivĂ€g och shoppade loss pĂ„ lite fĂ„gelmat, och Ă€ven ett gĂ€ng pensĂ©er, som ska fĂ„ komma sig i nĂ„n kruka.

DĂ€r jag satt vid bordet hörde jag en fluga som övningsstartade motorerna. Jag letade under koppar och termos, i tron att den kommit i klĂ€m eller blivit instĂ€ngd under nĂ„got. PĂ„ ljudet, lĂ€t det nĂ€mligen sĂ„. Irriterande ljud… men sĂ„ fann jag flugan ljudet kom ifrĂ„n, fast den tystnade.

Men jag filmade den, för den gjorde nÄgot jag aldrig sett en fluga göra förut. Kunde inte heller hitta bilder pÄ det, vid google sökning, men jag kanske anvÀnder fel ord. Jag gissar dock, att det Àr en spyfluga av nÄt slag, och spyr Àr vad den gör. En boll, som den sedan suger in igen.

Den lĂ€mnade Ă€ven en boll efter sig, men jag tror den fĂ„tt solsting. Den sitter ju inte pĂ„ nĂ„n mat, precis utan pĂ„ en nytvĂ€ttad duk…knĂ€ppskalle!!

Och jodÄ, jag vet att dom Àr ett otyg som sprider bakterier, men sÄ lÀnge man hinner vifta undan dom frÄn sin mat, sÄ hinner dom inte spy pÄ den, och dÄ ska det vara nÄgorlunda riskfritt.

TĂ€nkte Ă€ndĂ„ vilken tur man haft i livet…so far. Inga sjukdomar av att ha Ă€tit jordgubbar, osköljda direkt frĂ„n landet. Inte blivit sjuk av nĂ„n fluga som spytt i min mat, inte ens matförgiftad nĂ„gon gĂ„ng, peppar peppar. Det enda jag blivit Ă€r vĂ€l riven av en över stressad katt som piercade min haka, med sin klo, och galet skrĂ€md av fjĂ€rilar, men annars sĂ„…

Winstone fick en ordentlig dusch igÄr. För avfettningsmedel, jodÄ, det finns sÄnt, för hund och katt, sedan schamponering x 2 och avslutningsvis balsam med ursköljning. Idag vÀntas det borstning, och Äterigen borstning. Och jag tror att han kommer att fÄ gÄ pÄ promenader med skor pÄ. Hans tassar Àr dom som aldrig blir riktigt ren den hÀr Ärstiden.

Än sĂ„ lĂ€nge bĂ„dar det gott för ute liv idag. Bson kommer hit sĂ„ Ă€r det nĂ„t jag bör göra innan dess, sĂ„ Ă€r det att bĂ€ra bort lite saker som ligger lite i vĂ€gen, nere i rosa rummet. Sen fundera pĂ„ vad vi kan tĂ€nkas ska hitta pĂ„ att Ă€ta, dĂ„ han Ă€r hĂ€r.

Men som vanligt, innan dess, frukost, mera kaffe och lite Robinson. Avrundar med ett bra tips jag fick frÄn Theresé, haha. Ha en fin annandag pÄsk, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten