Stackaren överdoserade đŸ„șđŸ€©

VÄra röda vinbÀrsbuskar dignar av bÀr och i förrgÄr gick en större gren av. Kanske inte enbart av tyngden frÄn bÀren, men dÀr jag satt och tog rÀtt pÄ bÀren frÄn den brutna grenen, var det rÀtt tungt att hÄlla i.


1,6 dl bĂ€r frĂ„n en gren…jojo. Nu googlade jag lite och hittade ett recept pĂ„ rĂ„saft som jag ska testa att göra. Men det blir dĂ„ vi kommer hem frĂ„n stugan. Jag behöver nĂ€mligen tillgĂ„ng till ett kylskĂ„p, som rymmer en större bunke eller kastrull.

Vi har Àven rabarber bakom knuten. Tror aldrig jag sett ett sÄnt vidunder till blad, nÄn gÄng.


PÄ prommis med Winstone stötte jag pÄ en sÄ kallad hÀxring, utmed TvÀrÄn.


PÄmindes om att jag skrivit om en sÄdan ring förut, och mycket riktigt. Det var ifjol och jag citerar:

”Var upp till mamma igĂ„r dĂ„ jag Ă€ndĂ„ skulle in pĂ„ Apoteket. Hon visade pĂ„ hĂ€xringen, hon har utanför balkongen. HĂ€xring eller stĂ€llet dĂ€r Ă€lvorna dansar đŸ§â€â™€ïžđŸ§™

Jag kanske skulle ha stĂ€llt mig dĂ€r en stund och hokus pokus hade jag varit helad
eller med min tur, flög vĂ€l en fĂ„gel förbi och sket i skallen pĂ„ mig. Sedan hade jag i förskrĂ€ckelsen, halkat och brutit ett annat revben đŸ§›â€â™€ïž

NĂ€r jag googlar hĂ€xring och folktro, sĂ„ tĂ€nker jag att jag inte ens ska gĂ„ i nĂ€rheten, dĂ„ den inte alls helar mĂ€nniskor, utan tvĂ€rtom. Älvorna som sĂ€gs ska ha dansat dĂ€r, kan slĂ€nga sjukdomar pĂ„ en. Och skulle man lĂ€gga sig i en sĂ„n ring för att sova, sĂ„ kommer du att sova i 100 Ă„r
jisses 😮 đŸ˜±”slutcitat

NÄ, dÄ ska jag passa mig för ringen vid TvÀrÄn dÄ. Googlar ni hÀxring kan ni lÀsa mer om det pÄ Wikipedia. DÀr stod det mer om svampen och varför det blir en ring. Mera fakta liksom *nickar*

Annelie ringde igÄr och vi pratade lite om bilder man tar. HÀr har hon knÀppt en jÀttefin bild, texten till bilden, gjorde dock att jag bröt ut i skratt. Den stackaren har överdoserat.


Sen fick hon plötsligt upp en regnbÄge för hennes ögon och knÀppte denna magiska bild. Inte alla gÄnger man ser rundningen i vattnet.


Medan vi pratar tittar jag ut genom vÄrt köksfönster och ser guld, haha, men ingen regnbÄge. GÄr ut och fotar pÄ bron och delar bilden med Annelie.


Guldet försvinner pÄ nÄgra minuter och övergÄr i andra fÀrger.


Vi Äker upp en tvÀrsvÀng till stugan, i eftermiddag. DÀr fÄr vi hyggligt, bra vÀder imorgon och kan arbeta av lite. Plocka ihop vÄra pinaler. Lasta bussen och sÄnt dÀr. Förbereda för vinter, men bara för att vi gör det, behöver inte betyda att man inte kan Äka upp dit ÀndÄ. SÄ mycket jobb Àr det inte.

Men nu ska bussen hem. SÄ har jag tid pÄ mig att förbereda den för andra utflykter.

Ha en fin lördag, regnet till trots!

Maria Lundmark HĂ€llsten