En av varje…JÖSSES đŸ˜Č

Var till mamma igÄr med leverans frÄn MalÄ. Hon ville ha hem en byrÄ, som min pappa snickrat ihop. Tavlan som han gjort ska hÀnga ovanför. Jag blev ÀndÄ förvÄnad över vilka talanger han hade, Àven sÄna som jag inte ens visste om.

ByrÄn ska slipas och oljas in, sÄ ni ska fÄ se pÄ mÀsterverket, en annan gÄng. Men det Àr verkligen ett gediget arbete. Han var inte ens 18 Är, dÄ han gjorde dessa möbler.

Nicco ringde medan jag var dÀr och undrade ifall jag ville hÀnga pÄ till Opal Antik i BrÀnnland. Svar ja, dÀr finns det massor med roliga saker.

Innan vi lÀmnade UmeÄ, gjorde vi ett stop pÄ Kvantum. Nicco skulle handla till Johan, som bor i Hissjö. Han Àr sjuk och ska hÄlla sig hemma. Godis var en av sakerna som stod pÄ önskelistan. Vad ska jag ta, sa Nicco dÀr hon stod vid lösviktsgodiset. Ja, vad gillar han dÄ, frÄgade jag. Ingen aaaaning, sa hon.

Men, sa hon, och tittade ut över hela stĂ€llningen med lösviktsgodis, jag köper en av varje. Bara för att… JÖSSES 😳

Det var inte ihop plockat i en handvÀndning. Vilken tur att vi INTE var pÄ Monkey Business, dÄ hade vi stÄtt kvar dÀr, Àn idag.


Jag ska skriva att han mĂ„ste lĂ€mna en recension pĂ„ godiset, sa hon dĂ„ vi satt i bilen. Jaaa, sa jag, alla godisar ska recenseras en och en, med bĂ„de bild och text… Om det kommer att ske, fĂ„r vara oskrivet till annat meddelas.

Nicco undrade om det inte kĂ€ndes konstigt att gĂ„ pĂ„ en antik affĂ€r och se halva sitt hem dĂ€r, haha… Hon syftade pĂ„ alla saker som fanns dĂ€r som vi redan har, förstĂ„s.


Jag kunde inte lĂ„ta bli att köpa 2 böcker till Åke.

Investerade i 5 nya Iittala snaps eller shots glas. Jag har sĂ„na men nĂ„gra har blivit uppnött, eller… njae, dom har nog kraschat. Jag gillar den hĂ€r modellen bĂ€ttre, dom Ă€r stapelbar.


Kontra nÄgra av dom jag har, som Àr knöliga i botten. Har man otur, fastnar dom om man sÀtter dom pÄ varandra.

TÀnkte frÄga om priset pÄ denna lampskÀrm, tyckte den pÄminde om gamla tider. Skulle passa uppe i stugan.

Men han visade dĂ„ pĂ„ nĂ„got som var trasigt, invĂ€ndigt. Men, sa han, om man Ă€r hĂ€ndig gĂ„r det att laga. Jag började protestera och sa nÀÀÀ, nĂ€ men dĂ„ fĂ„r den v… Ja den gĂ„r att laga, sa han igen, och du fĂ„r den…haha ja tack, dĂ„ tar jag den, sa jag snabbt sĂ„ han inte skulle Ă€ndra sig 😁

Jag Ă€lskar ju, som bekant, lampor, och jag fick en av Johan, minsann…love it, sĂ„ cool. Tack Johan!

Nu har dom ju byggt om vÀgen/vÀgarna runt Kulla och industriomrÄdet. Det Àr av och pÄfarter, rondeller och hej och hÄ. Dom har misslyckats lite med skyltningen, tycker jag. Snacka om att jag, som redan Àr halvvilsen, blev Àn mer snurrig dÄ jag sÄg denna hÀnvisning.

VadĂ„ Kulla, 5 km in i skogen…

Dom fÄr nog lov att rikta om den dÀr skylten, tÀnker jag.

 

Det var Gammlia med cruising, alltsÄ inte stillastÄende. SÄ jag tog en svÀng pÄ kvÀllen. Skjutsade Nicco till bÄten bÄten.

Körde sedan ett varv inne i stan. Mats Alfredsson, stod pĂ„ kajen och YES, en till, snygg bild pĂ„ bilen 📾 Dont mind tanten som kör đŸ„ž


Den fÄr avrunda dagens inlÀgg. Klicka pÄ den sÄ kommer ni till en av Mats Alfredssons FB sidor, Mats Drive in, som bara Àr bilar, och mer bilar. Tror att ni mÄste ha FB samt ansöka om medlemskap för att kunna se pÄ bilderna. Han har Àven en Youtube kanal, den hittar ni hÀr Mats Youtube kanal, klicka pÄ den markerade texten sÄ kommer ni dit.

Ha en fin torsdag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten