Drömmar slår in men inte utan hårt arbete

När Nicco var här, för nån vecka sedan, gick vi runt och kollade på blommor och annat, så stannade vi till, vid en blomma jag hjälpt lite på vägen, för att den skulle ha nåt att klättra på. Nicco undrade om det var jag som satt fast den där eller om den sökt sig dit, själv.


Vi bråkade lite med den och upptäckte att den satt fast i väggen, all by it self 😱 Euwww, den har ju fötter, sa Nicco. Hahaa.. ser ju onekligen ut som det.


Den har borrat fast sig i tapeten, ojoj, det visste jag faktiskt inte att dom kunde. Men nu vet jag det. Helt bortkastat att hjälpa den, den klarar sig minsann ändå. Jobbigt bara, då man ska plantera om den.

Våra planer för dagen var att käka middag uppe på Gammlia, där dom ska ha stillastående bilträff. Fast som det ser ut just nu, blir det inget sånt. Regn och åska, men enligt väderleken på teve, kan det vara övergående. Nå, vi får se.

Tur att vi tog ner partytältet igår, medan det var torrt. När vi satt därute igår kväll sa jag att det var baske mig det bästa köpet i år. Inte gratis, kostade i runda slängar, 4000 kronor, men väl värda slantar. Tror att priserna varierar beroende på vilken kvalité man väljer på tyget. Taket är som galon belagt på insidan, tjockt och stadigt. Trevligt att kunna sitta där även om det skvättar i regn. Eller bara för skuggan vid heta dagar.

Mindre tur är att jag har en inbokad tid för ett hundbad om 1 timme. Winstone ska få liten genomgång av pälsen igen. Men, å andra sidan, han kommer ju att bli så fin, oavsett, och regn en sommardag är inte regn som i snö, slask och lera, en tidig vårdag eller sen höst.

Idag fyller min svägerska Svetlana år. Så ett grattis härifrån till dig. Hon skickade en bild på henne och min lillebror Lars igår, inte för att jag skulle lägga ut den men… hoppla, här kommer den. Jättefin bild, tycker jag.


Och i dagens VK, både den i papper och på nätet, finns min förebild och gammboss, Annika Collén med sin sambo Håkan. Ett stort reportage om hennes fantastiska bageri i Vojmån. Här får ni se och läsa, om kvinnan som har en vilja av stål, och ett bevis på att drömmar kan slå in.

 

Ha en fin dag allihop!

Maria Lundmark Hällsten