Definitionen av goÂŽfika đŸ°đŸ©â˜•ïž beror pĂ„…

Theresé skickade en bild


Det var inte lÀtt att urskilja nÄgon pÄ den, men jag förstod att hon skulle vara inblandad pÄ ett eller annat sÀtt. Hon Àr ju hockeytrÀnare, för Almtuna, dom hÀr hette ju nÄt helt annat.

NÄ, jag frÄgade förstÄs, och jodÄ, hon har hittat ett lag att spela med, Wings. Dom spelar för skoj skull. Och nu fick hon köra en första match pÄ 19 Är. Som mÄlvakt, dÄ. Dom finns Àven pÄ insta under namnet Wings-Ladies.


DĂ„ jag printade den bilden sĂ„ dök den hĂ€r upp i insta flödet, haha…


P4 VĂ€sterbotten, frĂ„gade igĂ„r, vad en goÂŽfika betyder för oss…folket. Och jag kommenterade deras inlĂ€gg pĂ„ fejjan.

Definitionen av GoŽfika, beror nog alldeles pÄ vem, man frÄgar. Den som inte har rÄd med nÄt fika överhuvudtaget, kanske ser en pepparkaka som nÄt utöver det vanliga. Ska man prata om fika man minns, och som jag VET att vÀldigt mÄnga av er ocksÄ har gett en speciell plats i hjÀrtat. SÄ borde det vara, den dÀr den berömda limpmackan med varm choklad. Helst ute i en snöhög. Och gÀrna med en apelsin, clementin eller mandarin, vid sidan om.

ApropÄ Theresé och goŽfika med limpmackan. SÄ tillhörde hon en av dom fÄ, som absolut INTE, ville ha nÄt varmt till den mackan. Hon envisades med att det skulle med kall saft i termosen, hurven, jag fryser av bara tanken. Det fÄr samma effekt som att Àta varm, mustig köttsoppa dÄ det Àr 35 grader varmt ute.


Idag vet jag dÄ att det blir goŽfika, deluxe, pÄ jobbet. Vi ska fira min brukare som fyller Är, och jag ska hÀmta upp en tÄrta special, pÄ Ullas Kondis.

Fick en leverans frÄn Shein igÄr


NÀ, jag ska inte ha den som överkast utan den dÀr ska upp pÄ vÀggen. Ska bara komma pÄ nÄt bra sÀtt att hÀnga upp den pÄ. Ska sy en kanal pÄ tyget sÄ jag kan trÀ upp den pÄ nÄt.

BestÀllde Àven fodral till sittdynorna pÄ vÄr soffa. GrÄtt blev det och jag Àr jÀttenöjd. Kan vÀl inte sÀga att mÄtten var exakta, men jag tog ett som jag visste var större, och rÀknade kallt med att man kunde vika in överskottet.

 

RĂ„kade följa med ett gĂ€ng klistermĂ€rken ocksĂ„, hehe 💀

 

Har varit nÄn minusgrad i natt men det ser ut att kunna bli en fin dag. SÄ jag hoppas att ni alla fÄr chans att njuta av den.

Maria Lundmark HĂ€llsten