Har nog alltid gillat plotter och smĂ„saker 🙃😝

En frÄga poppade upp pÄ KvÀllspasset i P4:as FB sida igÄr. Vad har du pÄ vÀggen?

Mjaha, hÀr klurade jag, 2 sekunder, och la ut vÄr Coca-Cola flaska.


Det blev ett Wow pĂ„ den, och en frĂ„ga vart vi fĂ„tt tag i den. Jo, det förstĂ„r jag. Inte alla, kanske, som har en sĂ„n pĂ„ teverumsvĂ€ggen. Sen mĂ„ ju Åke, inte bara fĂ„ kred för att han tog hem den, han satte ju Ă€ven in belysningen. Den smĂ€lter som in pĂ„ vĂ€ggen, och ser inte sĂ„ malplacerad ut, trots allt.

SĂ„ satt jag hĂ€r och tĂ€nkte pĂ„ det, nu pĂ„ morgonen. Ja, vad man verkligen har pĂ„ vĂ€ggarna, och i vissa fall vĂ€cks frĂ„gan, varför…man har det pĂ„ vĂ€ggen, eller ens i huset đŸ€“

Fast vi har vÀl alla olika smak och tycke, sÄ egentligen Àr det rÀtt intressant att se andras hus och hem, och vad dom vÀljer att ha dÀr.

Jag tror att jag alltid gillat plotter och smÄsaker. NÀr jag bodde hemma hade jag en pyramid av gamla lÀskedrycksburkar och ölburkar. Inte har jag kunnat slÀnga ivÀg dom. Utan det finns nÄgra (ganska mÄnga) burkar nere i kÀllaren. Har inte riktigt kommit fram till vad jag ska göra med dom. HÀr hade jag faktiskt förevigat en del av dom, dÄ dom stod i mitt rum.


Och nÀr jag gick igenom garderoben i teverummet, i förrgÄr, hittade jag den hÀr bilden. James Dean i egen hög person.


Höll upp den mot Åke och sa att den hĂ€r, köpte jag 1983 i Gamla stan nere i Stockholm. Men varför de…var Åkes spontana frĂ„ga. Hahaa, ser du inte vem det Ă€r, frĂ„gade jag tillbaka. NÀÀ, det gjorde han inte. MĂ€h, nog trodde jag att alla visste vem han var.

NÄ, jag köpte James Dean, Marilyn Monroe och Elvis Presley, pÄ en promenad i Gamla Stan med min ungdomsvÀn, Urban Dunger. Och nu undrar jag förstÄs vart dom gamla kÀndisarna tagit vÀgen? Hade Àven fotat Elvis, fast det Àr ju inte samma sak.

Hittade Àven en bild jag tagit under just den dagen för snart 40 Är sedan. Min kusin Johan, stÄr lutad mot vÀggen. Han följde sÀkert med oss för att guida oss rÀtt. Vi bodde ju hemma hos mina kusiner dÄ vi var dÀr.


NÄt mer jag undrar över, rent seriöst, Àr vad min bil hÄller pÄ med. Kommer ut i garaget igÄr kvÀll, lÄser upp och ska gÄ runt och dra ur motorvÀrmarsladden. Tycker att det lyser inne i bilen, men tÀnker tvÀrsnabbt att det mÄste vara lysena i garaget som reflekteras.

Kommer hem, slÄr av bilen och dÄ tÀnds lampan dÀrbak. Vrider om nyckeln, och den slÀcks. Vrider av och drar ut nyckeln, den tÀnds, stoppar i nyckel, den slocknar.
GĂ„r in och sĂ€ger det till Åke, som tar pĂ„ sig skorna och gĂ„r ut. Jag kikar ut genom fönstret och ser att lampan Ă€r slĂ€ckt.. ??


J-vla, sk—-tbil, och JA JAG VET, det Ă€r ju aldrig fel dĂ„ nĂ„n annan ska kika pĂ„ den. Åke kommer in och sĂ€ger att han har ju en sĂ„n typ av twilight lampa i sin SAAB. Mja, svarar jag, nog vet jag att det finns. Men det har ALDRIG lyst inne i Audin förut. SĂ„ oavsett, mĂ„ste ju bilen fĂ„tt knĂ€ppen pĂ„ riktigt. Eller sĂ„ lever den upp i alla sin glans, precis innan den Ă€r over and done with. FĂ„r passa pĂ„ och njuta av den nu dĂ„, man vet aldrig vad som kommer.

DÀremot visste jag att Winstone ville ha en bild tagen pÄ honom, nÀr jag nu skulle fota James Dean, sÄ han fick sin vilja igenom. Och med den hoppas pÄ en fin torsdag, för er alla!

 

 

Maria Lundmark HĂ€llsten