Läs, den är både innehållsrik och unik!

Tror mig ha skrivit om vår stövelknekt förut. Men inte att det finns info om just den vi har idag. Hade en ”vanlig” modell som fanns här i huset, och den hade sin givna plats i hallen, förstås. Så var Theresé på nån antikmässa, om jag inte missminner mig, och införskaffade en annan modell.

Hon kom hit och hälsade på och hade den med sig. Undrade om hon skulle kunna få byta sitt förvärv, mot våran, då hon tyckte att den kanske passade bättre här. Det var inte helt säkert att hennes sambo, Anders (notera att hennes sambo inte är en katt) skulle gilla hennes inköpta stövelknekt. Jag älskar den, förstås!!


Har sökt info om den förut men inte hittat nåt speciellt. Fast nu bildsökte jag och tadaa… den finns på Kalmars Museum. Den är med gjuten reliefdekor med stilliserat bladverk samt djävulshuvud med horn. Fabriksmärke: J. & C.G. Bolinder, Stockholm. Tillverkad i 1800 talets mitt, och Kalmars museum fick den som gåva, 1954.

Och här står alltså en av dom på hallgolvet, relativt oanvänd. Det är väl sällan man använder en stövelknekt, numer. Går man in på Kalmars museums hemsida så kan man även se denna stövelknekt.


Var tvungen att små skratta för guess what, det finns en liknande i lägenheten däruppe. Ska dock vara osagt vem som ligger bakom den tillverkningen. Kan inte fota den idag, eftersom vi har hyresgäst, men den var rätt lik… 2 brädor, tjopp tjopp!

Ser ut att bli en fin dag, så dubbelt bra, att man får en dag ledigt. Får kanske ta fram eldstaden så den får ta plats därute där den brukar stå på somrarna. Så får vi se om det blir nån typ av grill lunch. Känns som om det blir ett kort inlägg, vill ta vara på dagen, man får ju lov att passa på, då man är i den stämningen.

Så jag avslutar med denna text, så innehållsrik och unik. Kom ihåg att läsa den vanlig väg först, och sedan från botten och upp. Sedan kommer ni ihåg att njuta av dagen också.

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Tina

  Ja, en så fiffig text!

  Jag hoppas att inte nya stövelknekten fick med sig något oknytt, hem till er! Det är faran med att shoppa på loppisar…

 2. Helena Nilsson Springare

  Vi har en superool stövelknekt i form av en gulf´dfärgad skalbagge..
  å jäklar så bra den där texten var! Jag blev tvungen att fota av den med mobilen 😎😎För en gångss skull så sitter jag framför en dator..
  Ovanlig känsla! Kram H

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jamen jag tror att det var precis en sån vi hade…eller ja, dom finns säkert i olika modeller ändå 😁 Älskar texten! Att ord och meningar kan ha så olika betydelser fast bara i olika ordning. Haha, bra att du får öva med dator då, så du inte glömmer hur det en gång var 😅 //Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten