Mat, mat och mera mat och en, warning!! đ¶
Vet att jag inte ens behöver skriva om utelivet igÄr. Ni som vet, vet att hÀr hÀnger man ute pÄ gÄrden om vÀdret tillÄter, och vÀdret gav sin tillÄtelse, igÄr. Det var till och med sÄ pass att vi bar fram eldstaden, dÀr det grillades en parisare.
Blev jÀttegott med en ostskiva, pepper Jack, ovanpÄ.
Brummade förbi nÄgra uber stora och tunga humlor, sökandes efter nÄgot mer att Àta (tÀnkte jag tvÀrt). Jag gick in och plockade fram glasfatet, glaskulorna, en liten skÄl som jag vÀnde upp och ner och la lite honung pÄ. SÄ fick dom sig en liten oas.
Sen Àr det nog mer pÄ sensommar och höstkant, som man kanske stÀller ut en insekt oas. Det finns nog sÄ dom klarar sig ÀndÄ, tÀnker jag. Men det fÄr vÀl vara en akut landningsplats om energin hÄller pÄ ta slut
Höftade ihop en Taco köttfĂ€rslimpa till middag. PĂ„ 500gr blandfĂ€rs, tog jag 1 dl grĂ€ddfil, Âœ burk av Ă bergs salsa, 1 pĂ„se Tacokrydda, 1 Ă€gg, 1 burk med majs, riven ost, lökkrydda samt 1-2 msk ströbröd.
Blandade ihop det alltsammans, formade en limpa och in i mitten av ugnen, 175 grader, 45 minuter.
Körde en TikTok ”pommes i vĂ„ffeljĂ€rnet” som tillbehör, samt en röd och en vit kebabsĂ„s.
Med facit i hand, skulle jag ha kryddat upp fĂ€rsen lite mer. Alternativt anvĂ€nt hela burken med salsan. Kommer nog att göra den med vanlig köttfĂ€rs nĂ€sta gĂ„ng. Sen hade jag nog lika gĂ€rna gjort pommes frites som man brukar göra den, i ugnen. Men men… Det var inte alls fel och nu tĂ€nker jag frysa in portionsskivor av limpan som man sedan kan linda in i tortilla bröd, pitabröd eller Ă€ta med ris. Det Ă€r bara fantasin som sĂ€tter stopp đ
Ska absolut göras fler gÄnger, men som skrivet, mer hot, Àn det dÀr. Man kan ju modellera lite med smaker.
Ser definitivt ut att bli ett inlÀgg, med mat i fokus, och vad passar inte bÀttre dÄ, Àn denna gamla bild, klockren, haha.
Senaste kommentarerna