Är det skorvår i år 🤔

Funkade bra att jobba igår. Gick dock inte ansträngande långt eller speciellt fort. Men i den här värmen ska man inte ta ut sig heller. Bättre och lite mindre varma dagar kommer, och då orkar man också lite mer, tänker jag.

Jag gick i alla fall ut till bussen, strax innan 22 igår. Slängde ut matta och alla filtar vi har där. Dammsög och bar ner allt det andra till tvättmaskinen som fick sättas i arbete. Ikväll blir det väl att dammtorka därinne och skura upp golvet. Så får jag bära tillbaka allt som ska in dit igen, imorgon.

Hörde nyss på nyheterna om snytbaggarnas framfart. Dom där baggarna som ogillas av skogsindustrin, för dom kan orsaka omfattande skador på nyplanterad skog. Ser by the way, ut så här.


Måste skratta lite, då jag alltid sagt skorv, om skalbaggar. Nåt som min pappa alltid sa. När jag nu googlar på det ordet så verkar det inte finnas nåt i skalbaggsväg som heter skorv, haha…


Fast, nu, åtminstone 44 år senare, fattar jag att han sa skorv för att få det att låta som om det inte var nåt att bry sig om. Jag fick ju lätt panik över skor…skalbaggar, då dom kom flygandes eller vandrandes åt mitt håll. Pappa som snudd på, levt sitt hela arbetsliv i skogen, var nog inte så petig då det gällde insekter överhuvudtaget. ”-Asch då…he jer ju bara nån liten skorv…

Vi hade även nåt som min pappa namngav som Blårockar. Blå skimrande, avlånga baggar som följde med nya brädor och plank. Vi hade några såna uppe i vårt rum på lon, på den tiden vi sov däruppe, jag och min storebror. Kan inte påstå att jag älskade dom. På tal om skalbaggar så sa jag till Åke, för en stund sedan. Att jag tycker mig ha sett betydligt fler baggar hittills i år, än normalt.

Betyder det att det blir ett skorvår i år, månntro


I övrigt händer inte så mycket. Åke har nu fixat staketet på framsidan huset, i like it!! På kortsidan ska det målas några stolpar men nu sa jag att vi tar det efter midsommar. Då kanske temperaturen gått ner lite. Man ska ju inte ens måla då det är så här varmt.

Önskar er alla en fin tisdag!

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Staffan Lundmark

  En skorv, flera skorvar. Det hette så hemma i Sörfors, oavsett färg, form och storlek. Fast det fanns nog specialnamn på en del. Knäppskorvar trivdes i nybyggda trähus. Kollade inte så noga. Allt med fler än fyra ben är läskigt.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Men underbart att höra, jag började ju nästan tro att jag var nalta eljest 😂 Knäppskorv känner jag igen. Dom hade ett knäppande ljud för sig. Hahaa…inte är du rädd för små insekter…(säger hon som flyr fältet för fjärilar) 😆 Ha en fin midsommar, Staffan och hälsa familjen så gott!

   • Staffan Lundmark

    Vi önskar er en fortsatt fin midsommarhelg!
    Ja man har ju vant sig vid de lömska insekterna vartefter man har blivit äldre. Det var väl nåt trauma för 60 år sedan. Pappa fick lyfta im mig genom köksfönstret då jag var jagad av en geting. Numera har jag utvecklat en fredlig samvaro med getingarna. Dom kan skilja på folk och folk och jag är snäll!

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

     Det tackar vi för 😊 Och tjopp sa det så var vi hemma igen. Tur att det blir semester om 2 veckor. Getingar ja, dom ska ju inte röra husfolket, fast jag passar mig för att säga det en gång till. Tydligen hade jag sagt det till en gammal vän som var rädd för dom. Sen blev hon stucken, 5 sekunder efter det 😶 Getingen kanske hade en dålig dag…sen fick hon det, med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten