Sluta lek Tarzan och tänk lite istället

Gjorde exakt det jag skulle göra igår, skickade dom arbetsrelaterade mejlen. Tjopp tjopp vad fort det var gjort! Hade ett samtal med Tina om livet i allmänhet, saker som kan hända i framtiden, men det är, än så länge osagt.

Så hittade jag på att jag skulle göra flat palt´n. Det var så längesen jag gjorde palt överhuvudtaget, förutom med paltmjöl så det blev lite av en gissningslek. Det står ju oftast i recept, att man ska använda 1 tsk salt, och jag VET att det brukar vara ett skämt. Det var det nu också, och här var jag bangen och tordes inte ta mer.

Tänkte att man saltade ju potatisen då man kokar den så det kanske tar över. I vissa recept skulle det ner mjölk och vatten, i andra inte. I nåt stod det 3 liter mjölk, men jösses, det kan ju inte stämma. Lusläste och det var först efter att ha läst det 2 gånger och läste allra längst ner som det stod att palten skulle ätas med stora glas med mjölk. Alltså skulle den enligt det receptet, inte tillföras i smeten.

Så för min del blev det att höfta. Skulle vilja påstå att det hade blivit en palt med absolut perfektion

OM…jag hade tillfört mera salt och nån halv-hel deciliter mera mjöl. Fast jag vet, att den kommer att kännas än bättre idag, i uppstekt form med extra saltat smör 😋

Under tiden jag pysslade på med det där så gjorde jag ugnstekt falukorv, stekte potatis, kostade spaghetti och kokade makaroner. Då hade jag plötsligt 4 middagslådor till mamma. En med palt o fläsk, en med köttfärssås och spaghetti, en med ugsstekt falukorv och gammeldags makaroner, samt en med skinkstek i gräddsås och stekt potatis.

Efter middagen körde jag upp med maten till henne, drack kaffe och surrade en stund. På vägen dit, fick jag lov att svära högt. Det går över mitt huvud, hur man kan vara ute och springa, ja jo, det gör man väl som man vill, men… Då man kommer till ett övergångsställe som är halv gömt bakom höga plogvallar, så springer man inte rätt ut och förväntar sig att alla runt omkring har noterat att man syns.

Jag noterade (högt och ljudligt) att det var en j-vla dumskalle, för hade jag testat att bromsa så hade jag inte hunnit stanna i alla fall, eftersom det dessutom höll på frysa på. Utan jag gasade istället, visst, med någorlunda marginal, men ändå… Sluta lek Tarzan och tänk lite.

När vi fikat och pratat klart åkte jag och handlade åt mamma. Kör in på gården för att springa upp med maten. Har en bil framför mig som förmodligen också har ett ärende. Till saken hör att inne på gården finns ingen plats för att komma förbi nån som står parkerad, om man inte ställer sig på en mer öppen yta. Så man gör ju det man ska, så fort man kan.

Jag kör upp, rundar hörnet och där står bilen parkerad, så man absolut INTE kommer förbi. Jag ställer mig bakom och väntar…väntar…kollar upp ägaren till bilen men hittar inget nummer. Väntar och väntar, och sen…

Ut kommer inte ägaren utan en yngre förmåga, hon går till bilen och åker iväg. Jag hade lust att påpeka och fråga, varför man ställer sig mitt i vägen, om man har en öppen yta 10 meter framåt. Upplys mig gärna, för jag fattar inte 🤔🙃

Så har jag då skrivit om detta att man behöver inte säga högt, vad man tänker, så jag gör som jag förespråkat. Tiger tyst, tittar på henne under alla steg hon tar, och tycker synd om människan som uppenbarligen saknar känslan för hur man kan göra för att underlätta för andra. Egoister är ett annat ord för såna typer.

Men, med det sagt så behöver inte alla vara det heller, man kanske råkade på att tankevurpa precis där och då. Och därför glömde bort att tänka på andra. På riktigt, därför var det väl bra att jag bara släppte det. Fast ändå inte, eftersom jag skriver om det idag, hahaaa…

Jag har dock gjort det, släppt det, för det är inget jag skänkt en tanke på efteråt. Utan det är då jag sitter här varje dag och ska blogga och går igenom vad jag gjorde dagen innan, som jag minns känslan och tankarna. Dessutom skriver jag ju ner det nu och det är ännu ett sätt att bearbeta andras fel och brister, samt mina egna, inte att förglömma. Och då släpper jag det fortare. Win win  ✌️👌

Mitt köp av nytt mobilskal blev inte helt fel. Maria personifierad eller vad sägs om detta

Kul att man kan beställa skal med egna bilder. Detta var mer som en test, jag ville se hur det blev. Nu vet jag, och det kan hända att det blir nåt liknande nästa gång jag ska byta, Fast med annan bild då.

Idag ska jag kaffedejta och efter det ska vi ta en sväng med hennes hund längst strandpromenaden. Det blir najs, man får förena nöje med nytta, blir en perfekt inledning på helgen som stundar 🧡

Ha en fin fredag, allihop!

Fotnot: Bild togs igår, 08:49 på Västerslätt såklart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten