Klart du ska ha saker du inte vill ha, men plötsligt en twist, vinden vänder och

Gick och funderade på det där med strumporna som enligt generation Z, avgör ålder för bäraren av dom olika längderna på strumporna. Så tänkte jag vidare, det där med hur vi klär oss. Vissa bekvämt, andra med sånt man verkligen hatar men tar på sig ändå för andra tycker det ser bra ut.

I ”gör om mig” som jag sett ibland, så går dom igenom med den som ska få nytt utseende och ny garderob, vad dom har, vad dom önskar och vad dom ABOSLUT INTE, vill ha.

Sen får dom ändå den där grejen dom svor sig fri ifrån. Gillar du inte blommönster så kommer du att få nåt med blommor på. Vill du inte ha rosa färger, räkna kallt med att det kommer.

Jag förstår att man gör så för att visa att man kan bära upp sånt också, men varför ska man  ens behöva prova om man sagt nej? Jag sätter inte på mig nåt rosa, inte heller blommiga saker, för det känns inte som jag. Och känns det inte som jag så kommer jag INTE att känna mig bekväm med det. Tillägger att bara för att jag inte vill ha det på mig, så tycker jag inte att andra ska lägga dom kläderna på hyllan. 

 

Detta såg och tänkte jag för säkert 20 år sedan. Vi bor på näckrosvägen och jag står ute på vår balkong. Där kommer en kvinna cyklande, kraftigt överviktig, storblommig klänning med smala band över axlarna. Min första tanke var: Jisse…hur… och sedan jäklar vilken kvinna. Hon har på sig det hon gillar. Hon struntar fullkomligt i andras åsikter. Hur cool är inte det, va? ”You do you, like she did her”.

Är det inte det man ska eftersträva? Att vara den du vill vara. Ha dom kläder du vill ha, utan att andra ska ha en åsikt om det.

Skrattade till lite med tanke på strumporna som inte får vara så höga. Undrade tvärt när modet svänger, hur pass åldersfixerat strumporna då blir, hm… För det vet vi väl allihop, att mode vänder lika ofta som den där kappan efter vinden. Ibland är det dåligt och ibland kan det ju vara bra 😉🤣

Fotnot: Bilden har en Jens Rydén gjort, och den hittade jag på hans hemsida. Klicka på bild så kommer ni dit.

Inte alla provsvar men några, kom igår. Dom var inte ännu vidimerade av läkaren så jag googlade alla hokuspokus ord. För det var inte tvärenkelt att veta vad dom står för, minsann. Ta typ B-Leukocyter.

Idag vet jag att det är ett annat ord för vita blodkroppar

Dom där som ska skydda kroppen mot bakterier, parasiter och virus. B:et i ordet står för benmärg, där dom vita blodkropparna produceras. Klart som tusan att jag hade mindre mängd av dom

B-Hemoglobin är nåt annat jag hamnade nedanför. Rent laboratoriemässigt kan halten av det ämnet påvisa anemi om det är för lågt. Jodå, jag hade för lågt. Även andra delar av provsvaren visar på järnbrist.

Efter nån timme fick jag svar från läkaren som vill ta ytterligare prov för att utesluta inre blödning och sedan ska jag få järn i form av dropp eller injektion. Och ja, det är ju jättebra att dom kollar upp andra saker med även om jag inte känner nån rädsla för att jag skulle ha några inre blödningar.

En del av mina dagliga kramper i benen kan komma från järnbristen. I övrigt var det hittills, alldeles perfekt. Kolesterolvärden ligger så lågt att jag flyger under vilken radar som helst. Men det är ju tydligen bra, för mig i alla fall, så det känns ju som nåt att glädjas åt.

Och givetvis, anemi kan göra en fruktansvärt trött, orkeslös, nalta virrig/glömsk (hoppla) och hjärtklappning kan man få på köpet. Det har jag faktiskt känt av, hur det kan ha rusat iväg ibland. Så det ska bli härligt att se om dropp, ger snabb effekt.

Förövrigt frisk anmälde jag mig igår, men gav bort mitt pass och fick ett annat pass nu på torsdag. Så då fick jag nån extra dag i alla fall. Jag tänkte att OM jag är förkyld, så borde jag inte smitta längre, och är det Pollen, borde jag inte känna mig bättre. Nåväl, det löste sig ju i alla fall.

Vi åkte till bussen igår, Åke satte i batterierna och TJONG så var den igång. På första försöket!

Och nu står den här igen och tar plats Ny annons ska ut så får vi se vad som händer. Jag tänker väl att jag ska ta ett varv med dammsugaren, men jag tyckte den såg väldigt fin ut för att ha stått en vinter. Den har klarat sig fint.

Avslutar med en bild jag lånat från Jerry Hallstens FB sida, och önskar er alla en fin dag! Kan väcka fler funderingar och tankar på utveckling och hur vi lever idag 😆

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. H

    Jag har fått två järndropp nu, första var för 4 v sen och det andra för ca 2 v sen. Tyvärr känner jag ingen skillnad, är fortfarande så trött att jag kan somna sittandes och drar mig för att äta frukost för då riskerar jag att somna. Det susar i huvudet och jag blir så andfådd bara jag går från köket osv. Jag trodde det skulle hjälpa fort och att man skulle känna nån skillnad men tyvärr så gör jag inte det. Hoppas att du gör det!

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Ja jag har förstått att det kan vara individuellt. Vad trist att du inte fick känna en vändning efter några dagar. Det är jobbigt att känna sig orkeslös. För min del är det tudelat. Den sista veckan tror jag att jag sovit bra, jag som annars sover 2-4 timmar på en natt. Nu är jag väl så slut att jag sover av den anledningen. Jag håller en tumme på att det vänder för dig nu, så du får börja känna dig som en människa igen. Tack för din kommentar! //Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten