Slipp ha ångest över enfiligheterna, och chilla bakom en lastbil istället

Alla som kört bil efter E4an en längre bit, har tveklöst sett och upplevt hur vissa bilister beter sig. Om man nu tillhör den grupp som jag kommer att nämna, så kanske man inte ens vet om att man tillhör den gruppen, överhuvudtaget. Alternativt kan man få en aha upplevelse eller så lever man i förnekelse.

Jag VET att man INTE ska bete sig aggressivt i trafiken. Jag vet också att då jag sitter där och gnäller, samt förfasar mig över andras beteenden så hjälper det föga. Mitt prat och mina svordomar hör ju bara Åke, inte dom som borde ha behövt höra dom

Pratar om dom som inte lärt sig att man gasar det man har då man gör en omkörning, och då man kommit förbi lämnar man en bit till bilen/fordonet du passerat innan du glider in framför och lättar på gasen. Har du rätt känsla så behöver du inte bromsa heller.

Hatar att hamna bakom dom som inte tar sig förbi, vad sysslar dom med? Eller dom som lagt beslag på vänsterfilen i tron om att dom ska kunna köra förbi vid rätt tillfälle…jisses!

Nä, en Hyundai är inget att köra med. Men så mycket kan jag säga, att dom jag körde om, borde skämmas ordentligt. Omkörd av en 57 årig kvinna i en Hyundai av årsmodell -04 med 170 hästkrafter under huven

Ojojoj, det är riktigt illa. Och ja, visst jag pressade bilen till det yttersta men jag fixade det ändå. Och när jag väl fått upp farten fanns det inga bromsar i världen som skulle sätta käppar i mina hjul

Jag trodde att det var meningen att trafiken ska flyta på. Inga inbromsningar och bromsklossar, utan fint glid bara.

Nästa bil om det nån gång blir en, ska ha en större motor, punkt slut. Slutligen ett tips till er som inte visste det. När det blir enfiligt igen så behöver man inte släppa gasen , jag lovar att bilen ryms även där. Känner man sig osäker så kanske det till och med är bättre att man låter andra köra om så kan man ligga där i vinddraget av lastbilen som man kämpade för att komma förbi. Och bara låta allt ta tid, och inte behöva ha ångest inför nästa bit av enfiligheten. Så, nu ska jag sluta ondgöra mig över andra bilister. *stryker av handflatorna* (och lämnar det bakom mig)

Idag är det jobb på gång för mig, och Åkes förhoppningar är att få besikta Theresé motorcykel som han skruvat med i sommar. Håll en tumme att det går vägen, så han hinner köra en sväng innan säsongen är slut. Jag avrundar med toppen bilder från onsdagen som Mats Alfredsson knäppte. Både på Camaron och även lite andra bilder han tog. Sjukt fina! Tack för lånet Och här önskar jag er alla en toppen fredag!

Maria Lundmark Hällsten