Afrikansk dans, virka mormors-rutor, matlagningskurs, språkkurs?

Det stora tungsinnet kom helt plötsligt och sänkte sig över mig. Vi går mot en mörkare, kallare årstid då jag inte längre kan vara ute och stöka på i min trädgård. MEN VAD SKA JAG GÖRA DÅ?

Börja gympa, läsa språk, ta upp handarbetet…? Jag blir så avundsjuk ibland när jag hör andra människor prata om sina intressen och hobbies. Själv hoppar jag runt och gör lite av det ena och lite av det andra. Tittskåp oh, så roligt. Jag samlar små miniatyrer och fixar ett skåp, men se’n då? Man kan ju inte ha hur många tittskåp som helst heller. Måla en liten ranka på hallväggen, trevligt men hur många rankor kan man ha? Sticka ett par sockar, OK det är gjort och nu då? Kanske planera för lite renovering i vardagsrummet…..eller bygga om köket….eller köpa en sommarstuga….eller……

Samla på tomtar – been there, done that, bygger upp tomtelandskap varje jul. Samla på något annat? Samlar redan på thékannor….. OK, får väl sy några kuddar och gardiner för att matcha nya vardagsrumsmattan. Hur i fridens namn gör man för att för att få ett brinnande intresse för något? Ja, förutom för familjen då förstås…Några tips någon?
Några av de tomtar som är med och bildar mitt tomteland

Etiketter: , ,

5 kommentarer

 1. Linnéa

  Hmm, vi kan starta en bokcirkel efter jobbet !
  Det är ju trevligt med böcker (säger bibliotekarien)

  Jag har alltid velat lära mig att sticka, starta en sån via studiefrämjandet så har du ialla fall mig som elev.
  Möjligheterna är oändliga, själv så funderar jag på att lära mig dansa salsa eller något liknande. Magdans kanske:-)

 2. Anne-Marie Mäkelä

  Svar till Linnéa (2009-08-24 18:03)
  Magdans låter härligt. Jag provade det i Turkiet tillsammans med två av mina barnbarn. Det värsta var att när man väl fick snurr på alla sina magar så ville de aldrig sluta svänga!=)

 3. Gunnel Forsberg

  Lite tips: Kanske det är dags att skriva dina memoarer? Gräv djupt i minnets skattkammare och sätt på pränt dina barndomsminnen, från familj, skoltid, vänner, och så kärleken förstås:) Skriv ned dina egna och dina förfäders allra bästa recept i vaxduksböcker och ge till barn , barnbarn eller goda vänner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.