Knivslöjd, salsa, memoarer

Så många fina förslag på intressanta hobbies jag har fått. Jag tackar och bockar (niger). Några ämnen har fallit bort, exempelvis både knivslöjd och fotografering.
Men jag får fortsätta att fundera, jag har tänkt fram och tillbaka, tagit ett litet tankesprång ibland, men mest blir det tankegång på stället!

Några saker vet jag dock att hösten kommer att innebära:

– fortsatta besök på biblioteket och även fortsatt koll på utbudet av nya böcker. Att jag redan fyllt 6 Billy bokhyllor med böcker ska inte få hindra mig. Böcker kan man alltid skapa utrymme för

– eventuellt afrikansk dans, roligt, bra för?, mot? eventuell benskörhet och ingen komplicerad finmotorik

– sticka en filt med "mormorsrutor". Rutorna är ju moderna igen och garn har jag gott om

– ta mig i kragen och beakta det kulturella utbudet

Förslaget att skriva memoarer låter mycket spännande och lockande, men känns lite för stort just nu. Men när jag gick igenom en låda med gamla böcker som jag fått av en äldre släkting så hittade jag en kalender från 1946, märkt Skelleftehamns Kol A.B. Inuti fanns utklippta recept prydligt inklistrade och recept fint nedtecknade med en snirklig, prydlig handstil. Det visade sig att det var farmors receptbok! Den skulle jag kunna göra något av för att dela med mig till mina barn. Även efter mamma finns en oerhörd mängd recept (och stick- och virkbeskrivningar). Jag tackar för förslaget Gunnel! Jag har skannat in en sida från 1-2 februari, 1946, med ett recept på sås till inkokt fisk (6 port). När man ser sådant här så inser man att vi människor är ganska lika varandra. Vi har nog våra små receptböcker lite till mans (och kvinns).

Etiketter: ,

3 kommentarer

 1. Monica Nordlund

  Hej igen,
  Det kunde ha varit min mammas receptbok, skrivstilen
  densamma. Lycka till med letandet, själv svingar jag
  klubban för fullt, men det kommer mörkare tider, då
  jag oxså måste hitta nåt.

 2. Anne-Marie Mäkelä

  Svar till Monica Nordlund (2009-08-25 21:57)
  Jag önskar att du vore närmare, då kunde vi ta ett glas vin ute på puben någon gång då och då och lösa världsgåtorna så där i förbifarten. Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.