Den lilla bastun, 4

Arbetsdagen måndag är avklarad. Vad hände med helgen? Så fort den försvann,
endast den lilla molande känslan i höger axel och armbåge gör att man förstår att det varit helg. Vi har spikat rote nämligen. Endast med 3", inte 4 som det väl ska vara, men tro mig, för en vanlig amatör så räcker det så bra med 3.

Jag har använt hammare ganska mycket i mina dagar, men nog känns det att tekniken försvunnit. Jag försöker tänka;  håll långt ut i skaftet, låt hammaren göra jobbet, men nog blir det råstyrkan som får in många av spikarna. För att inte tala om att marken sluttar, var ställer man stegen? Man ställer den så att ena benet hänger i luften, så klättrar man upp och försöker hålla tyngden på det ben som vilar mot marken samtidigt som man trycker stegen mot taket. I alla fall är det så jag gör. Nog är det mer tur än skicklighet att jag inte ramlat. Resultatet blev i alla fall bra.

När vi ändå var på gång så lade vi trallen på altanen också.

Utsikten blir som sådan, ganska fin. Jag längtar så tills dess att den är färdig.

 

Etiketter: , , ,

8 kommentarer

  1. annkristin

    ojj..så fint..:)..känner att jag verkligen längtar efter vatten..att få se o bara få höra ljudet..det jag kan göra är att ta en cykeltur mot nydala..antingen i ikväll..eller i morgon..”grymt avundsjuk..

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Förstår nog att man önskade att sommaren var liiite längre då man ser hur fint ni har det. Men å andra sidan…då vet ni vad ni har att se fram emot till nästa år 🙂
    Det ser verkligen fint och mysigt ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.