Allhelgona

Tänk så kloka vi ändå är. Tänk att vi inte anammat Halloween-firandet fullt ut utan faktiskt skiljt den i tid från Allhelgona och att vi dragit ned på inköpen av spindelväv, pumpor, svarta ljus och annat.

Jag kan inte påstå att Allhelgona har betytt något för mig tidigare, det har mest varit en trevlig helg med många tända ljus. Nu, sedan mamma och pappa gått bort, så betyder den något. Det är en fantastisk upplevelse att besöka kyrkogården och se alla dessa vackra ljus som glimmar i mörkret. Det känns varmt, tryggt och vackert. Det är bra att vi fått behålla den helgen som en lugnets helg.

Detta med "bus eller godis" är väl heller inte fel. Jag tycker egentligen inte om när barn/ungdomar går runt och ringer på dörrarna, men….. Detta år hade jag missat Halloween-helgen helt så när det ringde på dörren hade jag inget godis hemma. Vad göra? Jag ville inte ha något "bus" heller så jag sade som det var, jag har inget godis men kom tillbaka nästa helg så ska jag ha hemma.

Sagt och gjort, jag köpte hem en massa godis, 3 stora påsar, inte en unge har kommit förbi, så nu har jag själv ätit hur mycket godis som helst!

I dag är det stora "packardagen", nu ska kläder läggas fram och provas. Jag måste tänka genom: det här kan jag ha på den första gemensamma middagen, detta kan jag ha på team-building-aktiviteten, detta under flygresan och det måste passa till första dagen, detta får bli onsdagens klädsel, detta kan jag ha kvällen med "fri aktivitet" (den kväll jag helst vill ligga på hotellrummet med en bra bok och bara slappa, men det brukar jag vara ensam om att vilja, så det blir säkert någon middag inne i Bryssel, elände, elände).

Är jag "osocial", varför tycker jag att det är så skönt att få ta en promenad i lugn och ro, duscha eller bada, slänga mig på sängen, njuta av tystnaden, kanske ha en liten belgisk chokladbit bredvid mig och bara zappa mellan TV-kanalerna, lösa Sudoku, läsa ett par kapitel i min bok? Varför längtar inte jag efter att, återigen, slänga på mig ytterkläderna och ta en taxi ut någonstans för att ta en öl eller två tillsammans med alla dessa människor som man tillbringar dagarna tillsammans med – från hotellfrukosten tills dagens aktivitet är avslutad vid 18 – 18.30-tiden? Jag tycker om människor, men ibland är det bara så skönt att få vara "sig själv en stund. Är jag ensam om att tycka det?

 

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Nej,du är inte alls ensamom att tycka det är skönt att dra sig tillbaka och vara ensam. Jag har alltid gjort det i liknande sammanhang. Jag tror inte det tyder på att man är ’osocial’, kanske snarare på att man är för social och behöver vilan och ensamheten.
    Ha så trevligt på resan. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.