Lånarna

Är det någon som minns böckerna om Pod, Hemmely och lilla Arietty, dvs Lånarna som bor hemma hos oss och som "lånar" små saker som de kan använda!
 

Författare Mary Norton

Jag älskade dessa böcker! Jag samlade på mig tändsticksaskar, olika typer av korkar, vävde små mattor på min leksaksvävstol, gjorde små små blomkrukor m.m, m.m…. Livet var härligt och dessa små Lånare kunde verkligen ta vara på allt.

Kul period i mitt liv kan tyckas, men det är just det som är problemet. Perioden har inte tagit slut. Jag älskar allt som är smått, små miniatyrer. Jag kan inte förmå mig att slänga reklambladen från bokföretagen; ni vet där man ska klistra små böcker på angiven plats för att få två böcker för 9;-/st. De små böckerna är ju perfekta att göra små miniatyrböcker av!

Jag kan inte slänga små olikformade skruvkorkar till diverse förpackningar; de kan ju bli jättefina nattygsbord! Små tygbitar som blir över efter att man sytt något, speciellt dem med litet mönster på; kan bli toppengardiner, mattor, möbeltyger…..!

Champagnekorken från nyårets champagneflaska – nej kasta inte den, den kan bli stommen till en underbar kristallkrona!

Ni har väl också boken "Dockskåp & miniatyrer" i er bokhylla? Inte det; men det kan du ge dig på att jag har! Älskar att bläddra i den och gotta mig i allt man kan göra.

För att inte tala om ovanför garderoberna i min lilla walk-in-closet, vad tror ni att jag har där? Skolådor? Lådor med scarves? Nej, bättre upp, där har jag mina små miniatyrer; möbler, krukor, små små saker som "kan vara bra att ha".

Visst är ni med i Kottes lilla förening där man kan prenumerera på små miniatyrmöbler, små möbler i trä som man får montera ihop och måla alldeles själv? Inte det heller; men det är jag!

MEN i dag har jag sorterat lite i arbetsrummet och jag inser en sak; jag kommer aldrig att använda alla dessa små små saker! De kommer att bli liggande, väl förpackade, ända tills den dag mina barn ska röja upp efter mig. Ska jag verkligen fortsätta att samla på mig? Ska jag lämna allt detta "skräp" åt dem?

Bör jag inte vara mogen nog att slänga, åtminstone lite, av det jag samlat på mig?

Svaret är naturligtvis nej, nej, nej!!!!!! Jag fortsätter att samla. Jag har alltid haft i bakhuvudet att jag skulle bli en gullig liten mormor/farmor som skulle sitta och pyssla med mina barnbarn. Nu får jag nog inse att jag är för ung (JA) mormor/farmor för detta. Möjligen kan det bli att jag kan sitta som liten gumma med mina barnbarnsbarn och pyssla med alla dessa småsaker. Ja, så får det bli. Jag gör som Lånarna och fortsätter att samla på mig små användbara saker! Tror att jag ska gå på Systemet och se om jag hittar någon verkligt vacker kork…….

 

 

 

Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Birgitta J:n

  Härliga du!!!
  Man måste få ha sina egenheter…
  Om det nu inte tar sig sådana proportioner att någon eller några blir lidande…
  Hoppas du hittar en vacker kork!
  Höres…

 2. Marja Granqvist

  Underbart! Du kan väl inreda ett dockskåp på ett udda sätt och sälja det på Blocket eller Tradera… eller bara ha stående framme hemma. Jag samlar ju också på mitt sätt, tänker hela tiden om det och det går att scrappa med.
  Kram

 3. Anne-Marie Mäkelä

  Svar till Marja Granqvist (2010-12-28 23:25)
  Vilken härlig idé; att göra ett dockskåp alldeles på mitt egna lilla sätt. Jag älskar dockskåp – tänk att gå på Nordiska Muséet och titta på de gamla, alldeles underbara dockskåpen. Men om jag sedan skulle klara av att sälja skåpet, det vete 17! Kram.

 4. Anne-Marie Mäkelä

  Svar till Birgitta J:n (2010-12-28 19:29)
  Nej, ingen blir nog direkt störd, det är väl mer så att man skakar lätt på huvudet åt mig när jag ibland gör iordning något miniatyrlandskap eller liknande. Korken var fin, längtar efter att få öppna flaskan så jag kan lägga beslag på korken!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.