Tyg

Jag kan inte släppa tankarna på Dubai och alla vackra tyger jag såg där. Nu har jag kommit på en idé att använda till SpanskaVillan.

Där finns redan en bubbelpool ute på en avsats på vår sluttande tomt. Den poolen blir inte använd så ofta och därför funderar vi på att flytta den närmare bastun. Då kan vi använda avsatsen som en solhörna med lämpliga möbler.

Men vilken typ av möbler ska man ha för att passa in i den "spanska" miljön? Nu tror jag att jag kommit på det. Varför inte köpa en dagbädd, sätta ner rundstav (fast av metall) i hörnen och med överliggare mellan så kan man trä på vackra luftiga tyger som tak och väggar runt dagbädden. Då kan man använda den som soffa eller solsäng. Ett ordentligt plastöverdrag att dra över kuddar och madrass så kan den stå ute i alla väder. De tunna tygerna kan det gärna regna på, de torkar så snabbt ändå.

Vad tror ni om det? Sedan gäller det bara att fundera ut vilket slags bord som kan passa till det. Små brickbord kanske och några ihopfällbara stolar, kanske också klädda med lite mer exotiska tyger. Tankarna snurrar.

Nu ska jag iväg till Bryssel på några dagar så tankarna får vila tills jag kommer hem. Men sedan tror jag att jag ska göra ett besök på Ohlssons Tyger…. eller kanske Indiska…..

Etiketter: , , ,

11 kommentarer

 1. Birgitta J:n

  Ohh du beskriver så fint – jag riktigt ser din tyg-pergola framför mig!
  Dina idéer låter så romantiska men ändå så praktiskt genomförbara!Väntar förstås på att få se dina idéer förverkligade, dokumenterade och publicerade!
  Jag går i liknande tankar…i alla fall med dagbädd…och mysig inredning till den gigantiska (nåja…) balkongen. Såg ett härligt tyg på E M(!?) – vågar inte tänka på meterpriset. Nåja, kommer tid kommer råd.Vi ska få inglasat och det är guld!!!
  Ha det så fint i Bryssel du kosmopolitiska bloggarinna!Höres!

 2. Monica Nordlund

  Hej och valkommen tillbaka efter din Dubaiga semester, hoppas nu bara att
  varen stormar in, och att du/ni far mera tid att vara i villan, och fullfolja
  alla ideer. Kram!

 3. Anne-Marie Mäkelä

  Svar till Birgitta J:n (2011-03-29 08:42)
  Va’ kul att du också är inne på dagbädd! Visst går det att göra något riktigt charmigt (och bekvämt)av dem. Nu blir det att leta efter något riktigt fint tyg. Jag lovar att lägga ut ett kort när det är klart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.