Tisdag kväll i Bryssel

Sitter på hotellet efter en lång, intensiv dag med möte, seminarier och en mycket intressant föreläsning av Jim Lawless, http://www.tamingtigers.com. Han berättade på ett mycket intressant sätt hur man ska hantera tigern inom en. Dvs den tiger som protesterar när man vill göra något lite extra spännande eller utmanande. Frågan han ställde var: vem ska skriva historien om ditt liv? Tigern som stoppar dig eller du själv som tar tillvara dina möjligheter och vågar försöka sig på olika saker här i livet. Han fick alla oss åhörare att stå upp och låtsas att vi satt i sadeln på en kapplöpningshäst som vi drev på med alla krafter. När man gör sådant så är det tur att man inte ser sig själv! Det torde varit en skrattretande syn!

Varnt har det varit här i dag, under pauserna har vi kunnat sitta ute och faktiskt känna solen värma. Tulpanerna blommar, forsythian är gul och grann, choklad har jag ätit i alla former och storlekar. En del av "de andra killarna" tänkte fortsätta med en öl i hotellbaren, men jag föredrar att sätta mig framför datorn och sedan lägga mig i tid inför, vad jag tror blir, en krävande morgondag.

I morse var jag uppe kl 06.00 och förberedde dagens presentation. Något sent kan tyckas, men så kan det bli när man åker på semester och missar agendan för alla aktiviteter. Presentationen gick bra i alla fall. Det jag har lärt mig genom åren är att aldrig låtsas om att man inte hunnit förbereda sig ordentligt. Det är bara att köra på och verka säker så ordnar sig allt! Se där, där delade jag med mig av en erfarenhet!

 

 

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

 1. Birgitta J:n

  Oj vad jag gillar att läsa bra svenska som t ex ”torde” i morgonens inlägg!

  Du har verkligen delat med dig fler än en erfarenhet!Minst två!

  Ha en fortsatt underbar (om än krävande…) tid i Bryssel – huvudsaken är ju att du bloggar hi, hi…

 2. Anne-Marie Mäkelä

  Svar till Birgitta J:n (2011-03-30 07:37)
  Så kul att du gillar min svenska! Jag blir själv förvånad över att jag skrev ”torde”. Det är inget ord jag använder i vardagen, men ibland kommer tydligen gammal utbildning fram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.