Titta bara

Gick en runda i trädgården igår, kollade överallt mycket noga. Betraktade anemonerna, scillorna, pingstliljorna, vitsipporna, knopparna på rosenbuskarna, de spirande tulpanerna, julrosen som har börjat skifta i rosa, ganska härligt va? Vilken livskraft!

Jag har en del drömmar om trädgården, drömmar som inte är så lätta att förverkliga här uppe i norr. Det är drömmen om rosor, rosor och åter rosor, slingrande överdådiga clematis i olika färger och lavendeln som doftar där jag strosar omkring i min trädgård, iklädd stråhatt och långklänning.

I verkligheten så är det gummistövlar och oömma jeans som gäller, men det kan man blunda för.

I mina tankar så växer rosen Venusta Pendula och honungsrosen metervis upp i körsbärsträdet, deras vackra milda blommor avlöser den överdådiga körsbärsblomningen. Mitt i alltihop växer en clematis som blommar tidigt, samtidigt med körsbärsträdet, överdådigt, magiskt.

Kan man tänka sig, de två rosor jag har planterat mot körsbärsträdet ser ut att ha överlevt vintern och idag såg jag något:

Titta, det är clematisen som har börjat skjuta gröna skott mitt ibland rosorna! Kan jag få uppleva åtminstone lite grand av min dröm. Kanske inte så överdådigt som jag skulle vilja, men ett överdåd enligt norrländska mått. Hoppas, hoppas, hoppas!

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

 1. Birgitta J:n

  Vad trevligt du skriver om dina drömmar. Jag tycker att du direkt kan förverkliga detta med stråhatten.Bara du inte rättar till den med en jordig näve utan glider omkring lite damigt (med små åthävor) i dina drömmars trädgård.
  Långklänningen kan du inhandla på H&M – högsta mode i sommar tydligen. Den kan snurra i maskin lite då och då. Jag är ingen sann trädgårdsmänniska men längtar bort från zon 4 efter att i > 50 år levt i zon 5. Skulle så gärna vilja ha ett litet träd i en stor kruka på balkong/altan…Fortsatt lycka till med allt som spirar..!

 2. Marja Granqvist

  Drömma får man göra och dina drömmar är väldigt fina. När allt har börjat grönska och blomma så tror jag att du är ganska nöjd ändå, för det låter som ni har en hel del vackert i er trädgård redan. Kram

 3. Monica Nordlund

  Later harligt, har blommar traden for fullt, antligen varme. Inhandlade orter igar, som ska planteras. Du har grona fingrar du.:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.