Lite jippiiii och lite usch

Vilken underbar dag! Äntligen känns det som en vårdag, sol och  ganska varmt i luften. I lä på altanen var det rentav sommarvärme.

Jag har rensat lite i rabatterna, både mot vägen och på baksidan. Men……jag har också hittat två liljebaggar!!!!!! i en rabatt där det aldrig har funnits några liljor. De två liljebaggarna gick en snabb död till mötes med hjälp av mina handskförsedda fingrar.

Nu har jag varit på Internet och läst på om dessa rackare och ser att de börjar vara aktiva och föröka sig redan i mars. Alltså när jag brukar upptäcka dem i mitten av sommaren så har de redan fördubblat sig många, många gånger om. I år ska jag ta till några knep för att försöka  hålla dem kort, nämligen sprida Myrr runt om liljorna. När man hittar en liljebagge så kastar de sig nämligen baklänges ner på jorden och blir då omöjliga, nästan, att hitta igen. Men ramlar de ner på Myrr så dör de!!!! Haha, det blir till att köpa Myrr i stora partier för bort ska de.

Jag ska inte göra som det stod i en blogg: Tar man en liljebagge i handen, knyter handen försiktigt och håller den mot örat så får man höra ett hjärtskärande pip från baggen.

Nej, något medlidande med de små krypen vill  jag inte känna.


Dessa mina små fiender som redan är i farten!

6 kommentarer

  1. Spankywhip Dellamorte

    Du placerar bara en kopp med skållhett vatten under baggarna och petar på dom. Då ramlar dom direkt i vattnet och dör.
    En arbetskamrat till mig vet jag använde sig av den metoden. Har för mig (om inte minnet sviker mig nu) att hon gjorde detta tidigt på morgonen eftersom baggarna är mer stel efter kylan eller hur det nu var. Värt ett försök om inte annat 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.