Ålder

Igår spelade jag krocket med lilla L. Ett mycket spännande spel som dominerades helt av L:s regler. ”Jag börjar slå och du går bakom mig”, ”Du får inte slå så snabbt”, ”Jag vann, vad blev jag då?” -Du blev 1:a, svarade jag. ”Vad blev du då?” –Då blev jag 2:a, tyckte jag. ”Nej, du blev 4:a”. Inte dåligt va, av 2 spelande så lyckades jag bli 4:a!

 

Idag kände jag mig lite moloken på jobbet. Vår affärsgrupp är ju såld och från den 1 juli så försvinner alltså ett antal av mina gamla kollegor runtom i Europa. Idag har det kommit mejl med ”tack för den här tiden”. En del har lämnat den privata mejladressen och även adressen till det nya företaget med kommentarer om att vi ska hålla kontakten. Men det vet jag ju att så brukar det inte bli. Det känns lite tråkigt faktiskt. Många trevliga upplevelser och minnen har jag från träffarna. Ack ja, allting förändras.

 

Ni vet, det där talesättet om att ”hon/han är ju ung så det går nog bra”. När slutar man säga det om människor? När upphör vi att vara ”unga” och klara saker bara därför att vi är just unga? Finns det något motsvarande talesätt om oss något äldre? Man kan inte lära gamla hundar sitta, nej något annat måste det väl finnas.

 

 Alla vill leva länge men ingen vill bli gammal. /Benjamin Franklin

Det är bättre att vara gammal än död. /Brigitte Bardot

Synd att det är så kort avstånd mellan att vara alltför ung
och alltför gammal.
/
C-L de Secondat Montesquieu

Du vet att du börjar bli gammal när ljusen kostar mer
än tårtan. /Bob Hope

Det värsta med att bli äldre är att ens jämnåriga har
blivit så väldans gamla./
Norskt talesätt

 

Nej, då tycker jag bättre om detta:

 Det är inte hur gammal du är, utan hur du är gammal./
 Norskt talesätt

 

Det låter som att då har vi i alla fall en möjlighet att välja hur vi vill leva våra liv, vi kan med användande av vår kompetens och erfarenhet leva som vi vill. 

 

Men med tanke på hur jag började mitt inlägg så kanske detta passar:

Man är för gammal när man bara kan prata om sina barnbarn
och sina konstgjorda tänder! / Norskt talesätt

 

Det passar ju till hälften i alla fall. Vänta bara när jag får konstgjorda tänder då ska jag skriva om dem också.

 

2 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    *skrattar högt* Så bra… förresten är ålder bara en siffra har jag för mig.

    Man ska int vara så åldersfixerad och förresten så är vi kvinnor som vin: Bättre och bättre med åren. Jag håller med!

    Trevlig helg 🙂 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.