Porr i Pensionen

Miljöpartiet tycker att det ansvarslöst att Vännäs kommun tillåter investeringar i porr, droger, alkohol, tobak, kommersiell spelverksamhet och krigsmateriel.

Kommunstyrelsen gömmer sig bakom fondbolagens egna riktlinjer för investeringar, där de bara anser sig kunna ha uppsikt på 95 % av sina investeringar. Skulle vi acceptera att livsmedelsföretagen själva gavs rätten att bestämma riktlinjer: att endast 95 % av maten kan garanteras giftfri? Är det verkligen så mycket svårare att ta reda på vad företag man lägger in i en fond sysslar med, än att säkerställa att en tomatsås inte innehåller någon av de tusentals gifter vi omger oss med?

Omsätter porr, droger och alkohol stora summor varje år?  Otvetydigt!

Genererar tobak, kommersiellt spel och krigsmateriel stora vinster varje år? Absolut!

Skulle Vännäs kommuns investeringar ge sämre avkastning om vi ställer krav på att inga pengar går till såna här samhällsskadliga verksamheter? Kanske?

År det rätt att ändå ställa kraven? Självklart anser Miljöpartiet.

Det tyckte inte de andra partierna.

 

Solidaritet är handling, inte bara ett ord!

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. tjalle

    Ska vi hellre satsa på tex grönt stål eller batterier, med andra ord på företag som inte ens har nån inkomst . Och som inte ens vet om de har energi som räcker till . Det är ett högt spel med människors pensionspengar. Givetvis ska vi inte satsa på porr ,droger och så vidare. Det är viktigt att satsa på företag som genererar vinster, den dag grönt stål och batterier gör det så då ska det satsas men inte som idag investera i våghalsiga projekt .Lite Stålverk 80 över dessa projekt. Det finns inte ens infrastruktur idag för dessa projekt

  2. Krister Andersson (inläggsförfattare)

    Texten handlar om vad vi absolut inte ska investera i. Investeringar påverkar vilka företag som har möjlighet att utvecklas och inte, så det är viktigt att välja med omsorg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.