Samlarsaker

Maria Lundmark Hällsten

Är det någon fler än jag som återupplever gamla minnen då man ser dessa burkar?

Jag samlade på burkar en gång i tiden och jag har idag lite svårt med att göra mig av med dom, fast det är inget värde i dom och dom tar en jäkla plats. Nu är dom flesta i sopsäckar nere i källarförrådet men egentligen skulle jag vilja komma på något att göra med dom, kanske kapa dom på mitten och platta ut dom för att sedan göra någon typ av tavla, ja jag vet inte, annars får dom nog gå i graven snart. Varför ska man samla på skrot?

När Theresé bodde hemma samlade hon på navkapslar, det förstår ni allihop att dom tog upp plats, fast hon hängde upp dom på väggen. Nu vet jag inte vart dom är, kanske ligger dom också i källaren i någon säck eller så har hon tagit dom med sig då hon flyttade.

Nog var det lite mindre krävande då man samlade på filmstjärnor eller frimärken. Men det är samma sak där, jag har fortfarande kvar dom.

Egentligen skulle man göra som Oprah en gång sa i en av hennes shower, det man inte använt på 2 år kastar man bort, för det lär man inte använda senare heller. Jag har lagt fram det lite försiktigt åt Åke, men han tycker inte att det var någon toppen idé. Vaddå, det som är i källaren och som har legat där orört i 10 år kan ju vara bra att ha, någon gång i framtiden. Det kan vara sant men frågan är bara om man den dagen man behöver det, hittar igen det.

Varken jag eller Åke är vindrickare, men av någon outgrundlig anledning så hade vi 96 vinglas uppe i köksskåpet. Varje födelsedag, jul och andra bemärkelsedagar så fick vi vinglas. För 3 år sedan blev jag less och bar ner allt i tvättstugan, ställde det i en kartong och skrev varsågod på den. På en vecka var kartongen tom och säkert gjorde vi någon granne glad också. Fick förövrigt en liten vinflaska av Maltträsk gänget då jag fyllde 40 år (för 2 å sedan), den står fortfarande orörd i bokhyllan och lär så förbli, oöppnad alltså. Men jag ställer nog inte ner den i tvättstugan.

Nä nu är det läge att göra sig klar för arbetet, ha en bra dag.

2 kommentarer

  1. Eva

    Hej!
    Kom bara in på din sida när jag sökte burkar på google.
    Är du intresserad att sälha några burkar?
    Mvh Eva

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.