Stor sten på vänster sida om det gröna staketet med gula…

Igår kväll kom Åke och Winstone hem igen. Det var en tjopp tjopp resa. Bilträffen som hade anordnats i Järlåsa blev inställd. Detta på grund av vädret då, så det som skulle bli, extraordinärt, uteblev. Dom ska ha till nästa vecka istället…ehh nä, jag tror inte Åke gör om resan för den. Det blir aningens för många mil. Men han utförde det han for dit för, i alla fall.

Nicco kom hit en tvärsväng innan middagen. Hon hade frågat ifall jag kunde skjutsa henne till en kollega och det var en stund kvar. Så vi satt och surrade i soffan en stund. Kom in på ämnet om hur vi tar hand om information andra ger en, och hur den informationen ges. Om man får höra saker i detalj och hur dom detaljerna kan ta överhand.

Risken i dom fallen är att mottagaren slutar lyssna för intresset svalnar rätt snabbt då man antingen redan fått svaret eller att den överflödiga infon, blir too much. Vi kanske alla är så, lite till mans. Beroende på samtalsämnet och vem vi pratar med.

Man brukar säga ibland att folk har välsmort munläder eller att någon kan prata omkull en. Jodå, jag känner många såna människor, faktiskt. Jag tycker själv att jag har en tendens att prata för mycket, men jag kanske surrar om lite av varje Jag skriver det, men jag vet ju faktiskt inte vad andra tycker 🤷‍♀️

Den större skaran av detaljpratare kan hamna i en kategori av säljare, Politiker, folk i chefspositioner eller såna som brinner för specifika saker och därför känner vikten av att få andra att förstå, varför man gör det. Även om den som får detaljerna, kanske inte är så intresserad av samma sak.

Jag vet att väldigt många, INTE ser på Robinson, Farmen eller andra dokusåpor, för att folk inte kan bete sig. Men det är av den anledningen jag ser det. Det är intressant att se hur andra gör, vad dom säger och vart dom skulle ha gjort annorlunda.

I dom här såporna kan du lätt se vilka som kör detaljsnack, och hur dom faktiskt förlorar på det. Hade dom varit mer ödmjuk och släppt in andra så hade dom kommit undan med alla detaljer. Det gäller väl mer i vilket sammanhang du tar fram dom och på vilket sätt dom framförs.

Nicco skickade en podd som hon vill att jag ska lyssna på. Ska försöka göra det fast det blir nog inte idag. Jag ska kaffedejta en person innan jag ska iväg på mitt, tadaa…

Sen blir det direkt hem till mamma då jag ändå kan ta det på vägen hem. Det var ett tag sedan jag var dit. Solen lyser men jag hör och ser hur vinden viner så jag ryser. Värmen är inte här…än. Då jag snodde om hem, efter att ha lämnat Nicco igår, så kom jag in i en liten hagelsvärm som sedan övergick till snöblandat regn. Det kändes ju väldigt onödigt…och kallt 🥶

Nåväl vi är ändå på väg mot sommar så det blir bättre, det är bara att ge sig till tåls. Vi har då rikt fågelliv och apropå fåglar, det finns verkligen udda sådana och fascinerande. Kolla in dom här…Gökarna, eller nej, det är andra ruggugglor och pippisar. Vilka ljud dom kan åstadkomma 👀

Ha en fin fredag, allihop!

Maria Lundmark Hällsten