När en enkel grej drar ner på humöret!

När öppnandet av en läsk kan dämpa ett glatt humör, då är det nåt som är sjukt fel. Ni har väl inte undgått att se hur dom numer, satt fast korkarna så man inte kan vrida av dom helt och hållet?

Detta ska då vara på  grund av nya direktiv. Korken på dryckesflaskor av både plast och kartong ska sitta kvar på flaskan efter att korken har skruvats av. Det är för att i första hand undvika nedskräpning i naturen, men också för att öka återvinningsgraden av plast i förpackningar.

De nya korkarna ska nu finnas på flaskor från Fanta, Coca‑Cola, Sprite, bonaqua, Powerade och MER.

Ehh, ja, och det gör då att det kan se ut så här. Ingen vidare fin utveckling, kan jag tycka

Kunde man inte programmera om pantautomaterna istället, så dom INTE tar emot flaskor utan kork. Då fick vi själva hålla reda på dom om vi ville ha tillbaka pengarna.

Jag kände mig rätt bak och fram igår. Det var ju nämligen måndag och för mig kändes det knepigt att ta en sväng in till Bo-Lage…en måndag. Där köpte jag en ägglikör kan ni tänka

Det fanns två anledningar till detta. Dels att jag städade ur kylskåpet i förrgår och hällde ut en liten skvätt som var kvar i flaskan jag fått av Nicco. Den tyckte jag om, men hade ingen tanke på att det skulle finnas att köpa hemma i Sverige. Så det var med lite sorg den tog slut.

Min mission var att köpa lite bordsvatten till middagen imorgon, om det är någon som känner sig hugad. OBS! Jodå, jag vet att man kan dricka vanligt kranvatten också. Det är gott, det med 😉Sen ville jag se ifall dom hade Beefeaters Blodapelsin, det hade dom inte, så jag passerade hyllorna på väg mot ”vattnet” och där i ögonvrån, skymtade jag plötsligt något som gjorde att jag bromsade upp farten lite. Nämligen Ägglikören, så den fick hoppa ner i korgen.

Efter besöket där fortsatte jag färden till Monkey Business, Godisaffären ni vet… på en MÅNDAG Jösses! Fast jag hade en mission, även här. Hade nämligen sett att dom säljer en ny Daim, och jag vill prova den. Eventuellt hamnar den i nån efterrätt imorgon. Sen köpte jag faktiskt så Sally ska få prova också…och Åke, och kanske Theresé…

Med tio minuter tillgodo, trampade jag ner gasen lite och åkte bort till Saxarna, där jag numer klipper håret. Hade en tid där och jag blev faktiskt imponerad av besöket. Det är första gången ever, som någon utfört huvudmassage efter en hårtvätt. Så underbart skönt!

Kan inte låta bli att småle. Massage kan man ju använda för att trycka ut ömma punkter och knutor. Tänk om mina geniknölar blev mindre nu 👀

Nå, jag fick i alla fall min frisyr tillbaka precis som jag önskat, så jag är jättenöjd över det besöket

Även Åke har gjort förändring, men det får ni ingen bild på…det lär ni nog se då ni ser honom 😉Hoppas på en fin dag, för er alla!

 

 

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Åke

    Snyggt där med håret. Åke och Åke behöver ingen bild 😉 Men till kork*ävulen: Ha den i näsan där allt sitter som streptokockerna. Kan man hitta något så ohygieniskt? Såg en film om en äldre kvinna som beskrev hur det fungerade på mjölkpaketet. Hon vred upp locket fint ja, men sedan tog hon fingrarna och bröt upp det så de sa liksom ett klick. Jaha och vad eller hur mycket bakterier har man på fingrarna? Får jag säga dyngfingrarna? Tar du i för hårt spräcker du locket och då ramlar det av 🙁 En helt vansinnig idé och hur mycket sölar du inte första gången om du inte vet åt vilket håll kork*ävulen ska vridas? Håller med om att det inte är någon finare utveckling. Jag är inte emot utveckling… men detta är ett gränsfall. En fortsatt trevlig tisdag påre 🙂

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Hahaa…Åke brukar säga att han läser min blogg för att se vad han nu gjort 😅 Undrar hur det blir utan bild då? Kan det bli så att han inte ens vet vad han gjort 🤔😁 Håller med i det du skriver. Och ja, vi kan döpa om korkarna till kork*ävulen. Det finns även sådana på vissa dressing flaskor, jag blir galen, får inte ens upp dom utan kniv. Är väl bara ogjort att jag ska kapa av ett finger i hanteringen 😶🥴 En fin tisdag till dig med! 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten