Medan kaffet kallnar đŸ«ŁđŸ˜

Vi var sĂ„ noga med att packa ner alla saker Åke skulle ta med pĂ„ fĂ€rden igĂ„r. Snyggt och prydligt, var sak pĂ„ sin plats. Det viktigaste, klĂ€dombyten, mediciner, laddare, el tandborste och faktiskt Winstones mat, hamnade i resvĂ€skan.

Jag tog Winstone en snabbrastning innan dom Ă„kte. Det sista jag gjorde var att frĂ„ga ifall han nu glömt nĂ„got
snabbt svar, nopp. Och sedan fick han in vĂ€xeln och försvann i fjĂ€rran

Min efterlĂ€ngtade ”egentid”, spenderades med att stĂ€da. Ja, det Ă€r sant. TĂ€nk att fĂ„ göra alla moment pĂ„ samma dag. Det hĂ€nder inte dĂ„ man Ă€r fler pĂ„ samma stĂ€lle och det ska lagas luncher och middagar, kokas kaffe och annat. Nu kunde jag lĂ€gga fokus pĂ„ det jag hade för hĂ€nderna.

Började som sig bör, med all dammtorkning. Tog utvalda stĂ€llen, gick igenom vĂ€xterna nĂ€r jag liks skulle torka av fönsterbrĂ€dorna. Hm…blommar garderobsblomman, det hade jag ingen aaaaning om đŸ€šđŸ€” Fast den dĂ€r har nog torkat, ser det ut som

Slog igÄng tvÀttmaskin, försökte rengöra ugnsluckan samtidigt som jag försökte hitta pÄ nÄt att Àta till lunch.

GĂ„r sedan in i matrummet dĂ€r snabeldraken stod parkerad, och höll pĂ„ fĂ„ hjĂ€rtsnörp. DĂ€r lĂ„g nĂ€mligen den packade resvĂ€skan som Åke skulle ta med

Jag ringer honom för att frÄga om han vet att han glömt nÄgot hemma. Dom hade precis passerat Sundsvall dÄ jag berÀttade den drÄpliga nyheten. Nej, det visste han ju inte. Vilket i och för sig, inte alls var sÄ konstigt. Han hade vÀl inga business i den att göra under resan ÀndÄ.

Hur löser man detta
 han hade dessutom varit och tagit ut medicinerna i mĂ„ndags. Jag provar ringa TheresĂ© men hon sitter i möte. DĂ„ ringer jag 1177 för att frĂ„ga om dom möjligtvis vet, ifall han kan plocka ut mediciner igen, trots att det Ă€r gjort i nĂ€rtid. Hon sĂ€ger att det inte borde vara nĂ„gra problem, ifall dom tror pĂ„ hans historia, sen har han inte heller mediciner som han skulle kunna krĂ€nga (som till exempel narkotika klassade saker).

Jo, det löste sig, han fick ta ut, snudd pÄ, rubbet, det var bara en sak dom inte hade hemma. Men det mÄ vara.

 Jag kunde dÄ fortsÀtta med det jag höll pÄ med. Dammsög, torkade golv, tvÀttade. Tog med snabeldraken till dammbuffÚ. SlÀngde nÀmligen ut alla kuddar frÄn soffan och matade kraken med det som fanns dÀr.

Tog en brejk frÄn allt och körde ivÀg och gick en rundtur inne pÄ Ikea. Skulle se om jag hittade nÄn rolig blomma att sÀtta i ansiktskrukan. Men jag gick varvet pÄ bÀgge vÄningarna, bara för att jag kunde och kÀnde ingen tidspress.

Planterade blomman utomhus, och stötte pÄ en kratta, sÄ som den mÀnniska jag Àr (eller har blivit) kunde jag inte lÄta bli att gÄ runt med den lite, dÄ jag liks var dÀrute. Kommer in och inser att kaffet jag hÀllt upp hunnit kallna

Men hey, blomman fick i alla fall jord

ApropĂ„ Åke, sĂ„ Ă€r han killen man fĂ„r gratulera idag, han har ju namnsdag đŸ«¶

 

Kollar man minnen pÄ FB sÄ Àr det idag, 11 Är som jag och Nicco varit vÀnner (pÄ fejjan dÄrÄ)

 

Fina minnes bilder…sjĂ€lvaste Al Pitcher fick vi trĂ€ffa. Det var TheresĂ© som fotade oss.

Sen sÄg jag att det stÀmde in pÄ Tina med, sÄ jag tror att det kan vara dagen jag skaffade FB konto

 

För 3 Är sedan invigde vi, jag och Nicco, balkongen för Äret, med kaffedrink

Det kan jag sÀga att vi inte kommer att göra ikvÀll i alla fall, inviga nÄn balkong. Tror inte att det blir nÄgon vÀrme att skryta över. Dock kommer jag att kunna kalla sjÀlva middagen för en invigning, för min del. Tror aldrig jag haft en festmiddag med enbart qvinnor. Ska bli kul att uppleva skillnaden dÄ vi annars alltid varit blandat sÀllskap.

Nu mina vÀnner ska jag förbereda det jag kan, i middags vÀg. Sen tror jag att en promenad med frisk luft, kan vara en bra fortsÀttning innan jag hittar pÄ andra saker som ska göras. SÄ jag önskar er alla en fin onsdag!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 kommentarer

  1. Tina

    TÀnk, jag minns the semla wrap, som igÄr. Det var pÄ Cafe Mecka, i UmeÄ.

    Men för i he-vete, ska allt blomma hos dig! 😆

    Min stora lilja; Aloe Vera Barbadensis Ă€r död. Hann frakta ett skott đŸŒ±till Torrevieja. Alla andra skott dödde…

    En del av Christians stora svĂ€rmorstunga, stĂ„r ocksĂ„ i Spania och du fick nog ett skott med urkraft, nĂ€r jag delade pĂ„ den plantan! 🍀 Kul!

    • Maria Lundmark HĂ€llsten (inlĂ€ggsförfattare)

      Ja tĂ€nk dig, jag kommer det som igĂ„r, lite skrĂ€mmande dock, att man tycker det var sĂ„ nyligt, men 11 Ă„r…jösses đŸ˜¶ Hahaa… jag hĂ€vdar Ă„ det bestĂ€mdaste, att dĂ„ blommor blommar, ska man passa sig. Det Ă€r det sista skriet innan döden. A wake up call, det Ă€r dags att se över plantan, vĂ„rda, vattna och anpassa vĂ€rme sĂ„ den kĂ€nner sig sedd, hörd och Ă€lskad. Jag hoppas jag har lite tur och plantjord i fickorna, sĂ„ dom fĂ„r fortsĂ€tta vĂ€xa hos oss.

      • Tina

        HĂ„ller tummar & tĂ„r âŁïžđŸ€đŸŒ±för jag vill verkligen att det överlevs, i era krukor!

        Om tvĂ„ veckor ses vi! đŸ€— Minns besöket pĂ„ VĂ€sterslĂ€tt 🚐 för 5 Ă„r sedan, vinkandes ADIOS för jag drog till Spania. Nu fĂ„r vi vĂ€l sĂ€ga ”Bye Bye” pĂ„ tyska eller franska, inför annalkande Belgien-postering 😅

        Vi Ă€r tur nog ganska bra, pĂ„ att hĂ„lla kontakt…WhatsApp, din blogg & YouTube..

        • Maria Lundmark HĂ€llsten (inlĂ€ggsförfattare)

          Yes och nu har jag styrt om sĂ„ jag jobbar mĂ„ndag förmiddag och kan sedan hĂ€mta upp dig pĂ„ stationen. Tjopp tjopp sĂ„ var det gjort. Ja ni Ă€r ju fantastiska pĂ„ att stĂ€lla om kosan dit den styr. Vilka platser ni fĂ„r besöka och för all del, Ă€ven bo pĂ„, om Ă€n inte för evigt. Sie sind hier herzlich willkommen, sen sĂ€ger vi Wiedersehen bis zum nĂ€chsten mal! 😁

  2. Helena Nilsson Springare

    Nu blev jag peppad pÄ att bÄde stÀda Ä packa pÄ en gÄng.. om mindre Àn 48 timmar sitter vi pÄ flyget sÄ det Àr lika bra att försöka stÀda innan sÄ att man inte bryter ihop nÀr man kommer hem!

    AlltsĂ„ den dĂ€r krukan Ă€r sĂ„ jĂ€vla cool. Du hittar sĂ„ mycket skojiga saker överallt. Tror jag mĂ„ste börja hĂ€nga med dig pĂ„ shoppingtur..đŸ€©đŸŒž

  3. Maria Lundmark HÀllsten (inlÀggsförfattare)

    Men sĂ„ underbart att ni fĂ„r lite ledigt och nya vyer att blicka ut över đŸ€© Hahaa…krukan hittade jag pĂ„ Strömsknallen i Övik 😁 Ha en fin resa och njut alla dagar. HĂ€lsa familjen sĂ„ gott! //Kram

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark HĂ€llsten