He va he I försto

På väg till besiktningen, 07,40.

Besiktning av buss idag, närmare bestämt om tio minuter. Igår satt Åke, i snudd på, 2 timmar och skulle skära till ett nytt glas till backspegeln (som vi fick en 1:a på ifjol). Han hade köpt ett nytt glas igår, och det var aningens för stort men är man ägare till en glas skärare så ska det väl ordna sig…icket. Efter allt arbete och med en liten skit bit kvar att ta bort så spricker hela spegeln så den ser värre ut än den förra, trasiga spegeln. Klockan är dessutom 21.30 så det finns inget annat att göra än att sätta tillbaka den första spegeln och hoppas på att dom kan vara schyssta på besiktningen.

Jag citerade Lisbeth igår och skrev att man kunde riskera att åka på en propp. När jag skrev det så kom jag ihåg ett tillfälle när jag var rökare och hade följt med Jennifer till hennes tandläkare. Det var säkert 4 år sedan och tandläkaren huserade då på grubbeskolan.
 
Då vi kom ut därifrån och gick till bilen, så tände jag på en cigarett, i vanlig ordning. Då dök det upp en kille och tjej i gissningsvis 15-16 årsåldern och killen frågade om jag möjligtvis hade en cigarett som han kunde få eller låna eller köpa. Nähä du sa jag, hur gammal är du egentligen? Ja jag är 18 år svarade han. Nä sa jag, det tror jag inte, då får du allt ta fram legitimation först. När jag sagt dom orden tänkte jag att nu lär man ju få höra vilken "gammkärring" och knäppskalle man är. Jag riktigt hukade för orden som skulle komma, men vet ni vad, han öppnar munnen och säger: Ok, men tack i alla fall!
 
Öhhh, vilken överraskning man fick, och där ser man verkligen att man aldrig ska döma hunden efter håren eller ha förutfattade meningar, men tyvärr så har nog dom flesta det. Antingen har man hört så många historier om människor i en viss ålder, eller berättelser om vissa saker, eller rykten om folkgrupper så att man själv börjar tycka och tänka samma saker.
 
Nu är Jennifer utan sina 2 tänder, det var gruvsamt men gick bra. Hon tyckte att tandläkaren skulle dra bort alla tänder så hon skulle slippa gå dit någon fler gång men det tyckte inte han var någon bra idé. Ha det gött!
 
Kl. 07.31, Liten uppdatering! Åke ringde nyss och JAAA, lite matjord i fickorna har vi nog ändå, den gick igenom, dom nämnde aldrig ens backspegeln, då har vi lite mer tid på oss att fixa den då, härligt. Sen måste det fixas lite rost och ett nytt däck införskaffas innan nästa säsong. Men det kan vi leva med.
Etiketter: , , , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.