Jag har öppnat ett ciggpaket

Fast inte i syfte att ta mig en cigarett, nädu, det är färdigrökt för mig. Nu den 14 Januari så blir det 3 rökfria år och det känns underbart.

Nä, jag öppnade ett för att Åke har nämligen berättat att det numer, bara finns 19 cigg i en ask, det är väl detta som kallas för smyghöjning? Nu hade jag inte behövt öppna det för jag såg sedan att det faktiskt stod på paketet, 19. Så löjligt, seriöst. Vad kostar det att ställa eller göra om förpackningsapparaterna istället för att höja priset med nån krona? Ska det verkligen vara lönt att bara minska antalet?

Det är lika löjligt som när du öppnar ett flingpaket och det är bara hälften av paketet som är flingor, resten luft. Och då påstås det att innehållet kan sjunka ihop vid frakten. Jaja, men knappast så mycket. Det är också ett sätt att lura oss, eller åtminstone försöka sig på ett lurendrejeri. Men många av oss genomskådar deras planer och då får dom stå där med lång näsa och känna sig dum. HA!

Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Helena Nilsson Springare (2009-12-10 08:48)
    Aha, där ser man, dom säger att dom dessutom har sänkt priserna på ciggen. Jag ska fråga Åke om det då han kommer hem, det har han nämligen inte sagt och det skulle inte förvåna mig ett dugg om dom behållit det ”gamla” priset trots minskat antal. Det kan ju säkert bero från ställe till ställe och vad butiken bestämmer sig för att göra. Ha det gött!

  2. Theresé Hällsten

    Flingpaket, och andra förpackningar är de ju duktiga på att fylla med luft. Såg något program för länge sen där de konfronterade tillverkare av godis och sånt, varför påsen var så stor, och innehållet så litet. Svaret blev att annars skulle inte innehållsförteckningen synas…! (Undra vad reklamen de brukar ha på, är för innehållsförtekning…)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.