Julrullar, jo tack så mycket!

Vid lunchen igår så åt jag och Åke blodpudding, ingen favoriträtt men nångång per halvår så äter vi det. Jag frågade Jennifer vad den vegetariska versionen på blodpudding var, då hon äter vegetariskt i skolan. Det var så olika sa hon men blodpudding får dom tydligen inte längre i skolan, det är potatisbullar istället.

Hm, jag som trodde att barnen tyckte om blodpudding.

Hon tyckte då i alla fall att julbordet i skolan var det bästa. Jaha sa jag, och vad fick du då? Vårrullar, svarade hon, Men Hallå, vaddå vårrullar, skulle det vara julmat det, då får dom väl ändå döpa om den till julrullar.

En granne som mina föräldrar hade för längesedan, var dagmamma, och hon hade en pojke där som tydligen aldrig, fick äta något som var onyttigt eller konstigt på något sätt. Då han fyllde sex år frågade denna granne, honom vad han önskade sig mest av allt. Jo, det var blodpudding det. Han hade hört dom andra barnen prata så varmt om just den och han ville så gärna smaka. Hon fixade blodpudding till honom på hans födelsedag och med mammans, högst motvilliga medgivande, fick han smaka men om han någonson fick äta det hemma, ska var osagt. Idag har han förhoppningsvis flyttat hemifrån och bestämmer själv vad han vill ha för mat.

Ha en bra dag och planera en god middag, och framför allt, en middag ni själv vill ha!

Etiketter: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.