Hålslagaren på Nordea

Jag tog tag i vår pappershög som vi alltid har haft inklämd mellan väggen och mikron. Det är diverse papper som man inte har vetat vart man skulle lägga, räkningar som ligger där i väntan på att föras in på nätet och lite av allt möjligt. Nu är dom insorterade i pärmar och jag ska införskaffa fler så vi får lite spridning och mer ordning på alla papper. En hel del fick jag också kasta bort.

Nu undrar jag om det finns fler än jag som skulle vilja veta hur Nordeas hålslagare ser ut? Alla bankpapper vi fått därifrån, minst 2 stycken/månad i 15 års tid, som visar på vårt lån, måste jag slå nya hål i, annars hänger halva papperet utanför. Däremot dom vita papperen därifrån med kontoöversikt, dom är anpassade direkt efter pärmen. Hum…snudd på irriterande.
 
På torsdag ska jag hålla i en grannfika eller vad jag ska kalla det. Jag har bokat in lokalen, sedan ska jag baka och sälja kaffe med fikabröd för tio kronor (självkostnadspris…typ) och jag har satt upp lappar om detta i kvarteret. Efter den här gången lämnar jag över stafett pinnen till en annan granne som får hålla i bakning och kaffekokning. Tanken är att vi ska ha det en gång i månaden fram till i April/Maj, sen sitter vi ju utomhus och om detta faller i god jord så kan man fortsätta till hösten och vintern igen. Och kanske till och med lite oftare än en gång i månaden.
 
Igår var det bastukväll och lägenheter som är till salu, var på tapeten. Vi får nya grannar längst ner här i trappen och Janne har fått en ny nabo, igår. Det är en del omsättning på grannarna här på gården. Många unga flyttar hit, men har dom inte barn innan så dyker dom oftast upp efter 1-2 år och då börjar föräldrarna se sig om efter hus, sen fortsätter det på samma sätt. Själv har vi aldrig bott i hus, trots att vi haft barn, och det har gått bra ändå, visst har man varit sugen ibland men samtidigt så blir det lite annorlunda ändå då man har en sommarstuga. Ett hus innebär också arbete, det hjälps inte, gräset ska klippas, snön ska skottas och huset i sig, underhållas. Vi får se vad framtiden har att erbjuda, rätt var det är så sitter vi i en villa eller så bor vi kvar där vi är, på Västerslätt, med allting så nära! Ha en bra dag!
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  Jag har också en ångesthög med papper inklämd mellan vägg och micro.. Jag tänker jämt: ”Jag-gör-det-nån-annan-dag” Och vips så har jag missat massor med rabatter på konsum och annat jox som hamnar i den där förbenade högen…

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Helena Nilsson Springare (2010-02-02 08:49)
  Härligt att veta att det finns andra som gör likadant 🙂 jag trodde att jag var ensam om att vara lite slarvig, så där. Men nu är då högen borta och om den kommer tillbaka en dag, ska jag låta vara osagt.

 3. Theresé Hällsten

  och jag har härmat mamma… Var duktig, bra länge, och hade inget mellan brödrosten och väggen, (vi har inbyggd micro, så det fick bli brödrosten) men så hade man papper, eller ja, mina ritningar på utbyggnation, som alla ville se, och de hamnade också i det förbaskade hörnet… Annars är det mest gamla tidningar där…

 4. lena frank

  Appropå grannfika kan ni få komma och ta en kopp kaffe på Lundavägen i morgon , det är gratis! Det var ju ett tag sedan ni tittade förbi . Välkomna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.