Papperskvarnar som mal långsamt

Niccolina fick bland annat två tröjor av Theresé då hon fyllde år. På en av dom står det: I´m cool, so what. Och det finns tydligen fler tröjor så hon skulle köpa och skicka en till, med texten…typ I´ll rock you eller nåt sånt. Hon tvär pratade med Niccolina igår för att höra vilken av dom hon skulle köpa och dom kom överens om en. Det gick en stund sedan fick jag ett sms från henne där följande kan läsas: Var bara ett fel förutom storleken, det stod I´ll knock you out… Hahaha, den tyckte jag var bra, kan bara undra vad Niccolina kommer att tycka om det.

Idag blir det att handla, jag får då fortfarande pengar från a-kassan trots att dom skrivit att dom inte utrett ännu om jag har rätt till det. Nu vet jag att jag har det så jag är inte orolig, däremot så fick jag samma summa idag som förra gången och då beror det på om dom faktiskt har dragit bort någon dag, vilket dom inte ska göra. Jag får väl deras deklaration idag så jag får se om jag måste ringa dit…IGEN, och ifrågasätta vad dom håller på med. Ska det vara så svårt att uppdatera deras system till det enklare, mycket verkar förlegat och en sak som skulle kunna lösas på en minut via ett telefonsamtal, tar upp till 10 dagar för dom att fixa.
 
En av alla gånger då jag skulle påbörja en jobbarperiod hos Annika så blev jag först uppringd av henne, hon undrade bara om jag ville och kunde komma och börja arbeta där…typ nästa dag. Ok sa jag men inte kommer det att bli imorgon, det vet du ju hur lång tid deras papperskvarnar mal. Hon protesterade och sa att det inte ska behöva ta sån tid.
 
Efter samtal med handläggare där hon fått veta att det skulle ta upp till tre veckor innan allt skulle vara ordnat så tog hon saken i egna händer. Hon åkte till arbetsförmedling, fackförbundet och andra instanser, bärande på papper som skulle skrivas under både här och där, och se…hon fixade så jag fick börja jobba, inte dagen därpå men tre dagar efteråt. Ett bevis på att saker kan ordnas fortare om man bara vill. Kanske bara skulle behövas en uppsmörjning av dessa papperskvarnar som dom nu använder sig av.
 
Ni får ha en bra dag och kolla kolla, imorgon är det fredag, och inte blev jag förvånad över detta, jag bara visste det 🙂
Etiketter: , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Theresé Hällsten

  Mja, jag trodde ju att det skulle stå ”I’ll kick your ass” då ”turtlen” på ser ut att ge en spark emot den som tittar på tröjan. Men nu stod det ju ”I’ll knock you out” istället. Jag tycker de är coola i alla fall, för figuren ser inte minsta våldsam ut…
  Förresten, grattis till att du nu lärt dig vad som kommer efter torsdag, då du innan alltid tog fel på dag.

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2010-03-25 07:55)
  Jamen då var det åtmisntone ganska liknande text, då spelar det ingen roll, den sistnämnda och den hon kommer att få låter nog till och med liiite bättre, om än något uppstudsigt 🙂

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Lisbet Olofsson (2010-03-25 08:40)
  Japp, men det är också här jag menar att dom borde kunna fixa om allt till ett något lättare och mer förståeligt system, en sån enkel sak att ringa upp en arbetsgivare för att få en bekräftelse, tar ju inte tio dagar att göra. Man kan ju få åt nerverna för mindre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.