Något för en handikappad, jo pytt!

 

För mig betyder handikapps anpassat, att det ska vara en plats där dom med ett handikapp, oavsett vilket, ska kunna klara sig själv. Ingenstans i min brukares hyresavtal med Bostaden AB, står det att assistans behövs för till exempel tvättning.
 
Nu ska ni få se hur det ser ut, på väg ner till hennes tvättstuga. Först ska man in genom en dörr, som går utåt, bilden är tagen inifrån:
 alltså att dörren ska dras till dig, efter den kommer en nerförsbacke, ca 4 meter, efter det ännu en dörr:
 
Som även den går utåt, sen kommer en ännu värre nerförsbacke, där igen med svaga händer och armar, skulle klara sig att ta sig utför.
En till dörr ska man in genom, den går utåt och går inte att ställa upp, dessutom ska man över en tröskel, sen hamnar man i ett litet rum, med en elektronisk tidsrapportering, den sitter drygt 1½ meter upp på väggen så sitter du i rullstol så når du inte upp, och med andra ord kommer du inte heller in i tvättstugan, som nu ”bara” ligger en dörr bort, som även den går utåt.
 
Jag tycker att Bostaden skulle skämmas att kalla deras lägenheter för handikapps anpassade, om det nu betyder vad jag tycker att det skulle betyda, vill säga. I så fall skulle en tvättmaskin inne i lägenheten vara installerad samt inte kosta något extra.
 
Det enda som är fint i denna tvättstuga, eller på väg ner dit är detta maskerade rör:
 
Idag ska det komma en person och arbetsträna så vi blir två stycken på mitt pass, det kan bli trevligt, alltid roligt med ett par extra händer. Sen hoppas vi att dom trivs ihop och att hon kan bli en som vi kan ringa till då extra personal behövs.
 
Åke hade en semesterdag igår, han skulle bland annat till tandläkaren, men innan dess, på Niccos begäran, så tog han sig ett besök på hennes skola, och det kan jag tala om, är något som inte hänt så ofta, minsann, men det har också sina orsaker, han jobbar ju inte här i Umeå på dagarna. Nå, nu har han i alla fall visat upp sig och dom i hennes klass har fått se hur han ser ut 🙂
 
Nu önskar jag er alla en fin onsdag!
Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

 1. Ingemar Wahlström

  God morgon!
  I viss mån beror nog problemet med bristande handikappanpassning på att inlevelseförmågan inte räcker till. Ingen tror att de någonsin ska bli funktionshindrade. Det trodde inte jag hellr före 4 juli 2006. Titta på speglar i hkp-toar. I nio av tio fall sitter de på normalhöjd. Eller som jag får höra ibland: ”det är bara en tre-fyra trappsteg…”
  Bra jobbat Maria!!!

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Ingemar Wahlström (2010-12-01 07:05)
  Hej Ingemar! Vissa saker får man nog bara skratta åt, ja vaddå, hoppa, du klarar det på två skutt 🙂
  Räkna med att fler såna här påpekningar kommer att hamna på min blogg. Men jag tror, precis som du, att har man inte upplevt eller blivit utsatt för vissa saker så är dom också svåra att ta till sig. Vi måste få andra att öppna sina ögon. Vi ska alla leva här på samma villkor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.