Nu har jag en i min ägo :-)

 

Hann komma ut på jobbet igår så ringde våran vicevärd, Fred…han hade läst bloggen och att jag ville ha en kaffekvarn, på studs. Han var nämligen på en loppis och hade snubblat över en kvarn och nu undrade han om jag var intresserad av att köpa den. Absolut sa jag, köp den, huvudsaken man kan mala med den. Så nu är jag stolt ägare av en kaffekvarn och idag ska jag köpa bönor till den och köra en liten invigning ikväll.
 
När jag nu var i det aktuella huset där våra grannar bor, som vi umgås med, så passade jag på att dela ut årets julkort, nu vet jag inte om man kan kalla det julkort, men det är ett alternativ till dom sedvanliga korten med tryckt text och tomtar på. Detta är vad dom fick i år:
 
En vaniljstång med medföljande recept som givetvis innehåller just den ingrediensen. Alla fick olika recept. Så nu Marja, fick du veta 🙂
 
När jag kom till Ingegerd så hade Jan A en present till mig, och först skulle jag gissa vad det var:
 
Jag med min syn tyckte först att det liknade ett usb minne 🙂 men det var det inte:
 
En tändare med en sån där pigg som man kan dra ut och värma på för att sedan sticka in i billåset när det har frusit, precis vad jag skulle ha haft igår då jag åkte på jobbet. Nu hade jag ju min vanliga tändare men jag tror inte att bilnycklarna egentligen mår så bra av att värmas upp.
 
Sen visade han på ännu en finess, om man vänder på den så finns där även en öppnare, aha sa jag, så man kan knäcka en öl om man nu inte får upp låset, haha…Tack för tändare Jan, den kommer säkert att användas flitigt!
 
Idag ska jag och grannarna åka iväg på strömpilen och se vad dom kan ha att erbjuda. En julklapp till Nicco ska det då bli och jag vet precis vad, men det tänker jag av naturliga skäl, inte avslöja här.
 
Önskar er alla en bra måndag!
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Grattis till kaffekvarnen. Den ser ut att vara i bra skick dessutom.
  Fantastiskt fin idé med vaniljstången och recepten. Både julhälsning och en liten julklapp. Och olika recept till alla… jag är imponerad.

 2. Michael Björklund

  Hejsan

  Var kan man köpa sådan grej som tinar upp billåse???

  Tacksam för svar.

  Mvh Michael Björklund

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Ja du Michael… den var inte lätt. Har rådfrågat Janne som jag fick den av, men han kom inte ihåg vart han hade hittat den. Jag VET att jag sett såna tändare för inte alltför längesedan. Inte som ser ut som en mobil utan som en helt vanlig tändare, men med den där piggen man kan dra upp. Biltema, trodde Janne, men jag hittade ingen där, kan vara Preem jag sett dom på. Jag återkommer om jag hittar någon.

   • Michael Björklund

    Jag hade en som gick på batteri förrut men den är trasig, men jag lyckades göra något som ser ut som din, och jag tror att den ska fungera.

    Men fortsätt att fundera på var din är köpt, kanske någon av mina polare vill ha en.

    Mvh Mille

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten