Bluffakturor

"gammbossen" ville att jag skulle lägga ut följande varning om bluffakturor:

 

Varning!

 

Det har kommit till vår kännedom att ett företag som använder vårt namn, adress till vårt kontor i Solna och vårt organisationsnummer skickar ut fakturor med vår logotyp, lokaldelen.se. Se exempel på bluffakturan nedan.

 

På fakturan anger de tel. numret 020-119 119 vilket är förvillande likt tel. numret till Lokaldelens Kundservice 0200-119 119.

Bankgirot som anges på fakturan och som alltså är bluff-företagets är 715-5237.

Vi vill göra dig uppmärksam på detta så att du inte av misstag betalar dessa bluffakturor.

 

Vi har vidtagit juridiska åtgärder för att stoppa företaget från att fortsätta missbruka vårt företagsnamn/varumärke i syfte att lura våra kunder.

 

Vi är tacksamma, om ni som blir utsatta för dessa fakturor, tar er tid att mejla alt. faxa in fakturan till oss då de kommer utgöra bevisunderlag i den juridiska process vi avser föra mot detta intrång.

Vi ber er gärna gå in på Svensk Handels hemsida, klicka här, och se punkt 4. ”Faktura utan någon som helst tidigare kontakt med företaget”

Med vänliga hälsningar

Lokaldelen i Sverige AB

Tel. KundService 0200-119 119 Fax 0200-110 079

Organisationsnummer:556109-6149

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Fru Karlsson (2011-02-16 12:26)
    Ja du vet, vissa försöker med vad som helst. Värst är det väl när sånt här går ut till företag och där har dom annan personal som tar hand om räkningarna, då gäller det verkligen att vara uppmärksam på vad som ska betalas och vart pengarna går. Jag råkade själv ut för detta då jag jobbade hos min ”gammboss”, men jag ifrågasatte vad hon hade beställt och se, hon hade inte beställt en massa tvättmedel,det var egentligen ingen faktura utan en offert, men för att upptäcka det var du tvugen att lusläsa papperet. En riktigt ful offert och som många säkerligen betalade i tron om att varor hade beställts. När den sedan var betald så skulle varorna komma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten