Piteå Dragway i ord och bild

 

Oj vilken helg, rolig, spännande och lärorik. Frida Jonsson, som haft bilen innan Nicco, fick vara hennes mentor i helgen och det är vi evigt tacksam för, vilket otroligt bra jobb hon gjorde, lugn, stabil och förklarande, Nicco sög åt sig som en svamp och det betalade sig också.
I junior dragster så är granen densamma som i ET PRO, så där visste hon nog hur det skulle se ut, däremot är ju alla bilar olika i starten så det gäller att känna sig för, när man ska stampa plattan i mattan, man kan inte vänta på grönt ljus, då får man en dålig reaktion.
Nu har i alla fall Nicco provat på det mesta, hon rödlyktade med 0.033, hon deep stagade (innebär att hon rullade liiiite för långt och därmed behövs så lite för att få en jättedålig start, hon står för nära startlinjen, eller hur man ska säga. Och hon har förbättrat sina tider med varje race hon gjort.
110km/timmen var hon uppe i, och på 200 meter så är det rätt så snabbt, och det blev hennes personbästa för helgen, 9.39. Så nu vet hon vad hon har att vänta nästa säsong, vi köpte nämligen dragstern till henne, så den finns nu i bussen 🙂
Vi gratulerar Mats Karlsson som vann finalen över Rhodin, samt Emelie Jonsson som visserligen kom tvåa i Piteå, men som tog hem en av serierna, inte illa jobbat. Grattis till er bägge två!
Nu följer en radda med bilder, och ja, jag är lite jäv, det finns nog mest bilder på Nicco 🙂
Eftersom dragstern går på metanol, och metanolen brinner med osynlig låga, så krävs det speciella kläder, samt att hon måste kunna ta sig ut på 8 sekunder, så denna övning var ett av kraven för att få licensen.
Peptalk innan första körning!
En radda med prova på bilar
Första start!
Victoria Paulsson som kör super comp
Emelie Jonsson
David Jonsson
Niccolina Lundmark Hällsten
Här har hon nu skrivit den tid hon tror att hon ska köra, 9.39, och ska möta Mimi Bergdahl i elimineringen. Mimi får starta en sekund före Nicco och bara det är ett störande moment eftersom granen då blir haltande, Mimis sida börjar alltså nedräkning en sekund före niccos sida. Då är det koncentration på ens egna sida som är A och O.

Tiden räckte inte, Nicco körde på 9.52 men hade hon haft aningens bättre reaktion så skulle hon ha gått vidare.

Här har vi i alla fall en glad licenstagare 🙂

Mats Karlsson

Sen var det dags att packa ihop, jag med en hand behövde bara en högerhandske, men tror ni jag hittade en…njae, men väl, tre vänsterhandskar:

Lastad och klar. Nu hade vi egentligen, om vi ska hårddra det, inte behövt åka till Piteå, för vet ni vad, Bilsportförbundet hade redan skickat en licens till Nicco, innan licenstagningen och inte bara det, dom hade dessutom satt henne på en A4, B4 licens och det betyder att hon hade kunnat köra betydligt värrare bilar som hon inte ens har åldern för. Så jag ska ringa dit idag och fråga vad som hänt, grovt fel var det då, och bör kanske tas upp så det inte händer igen.

Nå, som sagt var, en händelserik och trevlig helg, synd bara att det nu ska dröja evigheter innan nästa säsong, och då, har vi inte bara en bil som ska med, utan två 🙂

Önskar er alla en fin dag!

Etiketter: , , , , , , , , ,

7 kommentarer

 1. Theresé Hällsten

  PS. Granen kan inte vara ”haltande”… Den måste vara säkert förankrad och ska inte kunna röra sig. Man kallar det för handikappstart, och inte haltande gran. Jag tror du fått det från ”haltande stege” som betyder att kvalettan ska ha störst övertag i elimineringen och kommer alltså att möta den första på andra sidan av halva stegen. (Av åtta bilar möter ettan – femma, och av fyra, möter den trean)

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2011-08-29 07:56)
  Mm, Frida förklarade det som haltande, säkert för att göra det lättare att förstå, att dom inte skulle tändas samtidigt utan med ett haltande sätt, om vart annat. Vilken tur att granen, eller som många andra säger, trädet, står stilla då, annars blev det ju en viss risk där också för trädfällnig, moahaha…

 3. Theresé Hällsten

  Lamporna säger man att de är fallande, inte haltande… Denna gran används bara i handikappracing. (Alltså där två helt olika fordon kan mötas på samma premisser och alltså starta vid olika tider)

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2011-08-29 10:30)
  Jo, jag vet…men det var ett sätt att förklara hur det skulle se ut. Att en lampa eller lyse faller låter inte nå bättre än att säga att det haltar. När nåt haltar är det i otakt, precis som det nu blev. Nog vet du att Nicco kommer att lära sig alla termer i sinom tid…värre kan det vara med mig 🙂

 5. Theresé Hällsten

  Jaja, du kommer nog att bli en sån där dragracingmamma i alla fall, och hålla koll på exakta tider nicco kört, och allt. Passar ju bra förresten, så kan Sally ta över den när hon blir 8år. =D

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.