Ja, JAG VET, Ja, JAG VET…

 

Ja, JAG VET, bor man i hus får man sköta snöskottningen, ja, JAG VET, dom kan ta bort plogkanter i mån av tid, ja, JAG VET allt det där, men hur ligger det till egentligen, vem vet det?
Kolla här, så här ser det ut där vi ska ut med bilen, direkt efter vårt staket kommer cykelbanan, sedan är det ca 2 meter kvar till bilvägen, den snutten på två meter, där hamnar all snö och skit som dom skrapar upp från bilvägen och allt det hamnar där vi ska ut.
Åke hade ju tillfälle i morse, då han åkte på jobbet, att köra ut via cykelbanan, men den ser nu ut så här:
Och inte ens brevbäraren kunde köra fram till postlådan utan han fick handgå.
Nå, vi har knotat och tagit bort den där kanten heeela vintern, förutom vid två tillfällen då traktorn kommit förbi och haft ”tid”. Vad jag tycker är extremt konstigt är att när väghyveln kör förbi och hyvlar upp all dynga hit, så kommer han ALLTID tre gånger, och den tredje gången backar han tillbaka till vår infart, fäller ner bladet och kör sedan in på Blomstervägen, varför kan han då inte ta bladet nån meter längre in, så vi slipper den där JÄ-LA kanten???
Det kanske inte ser mycket ut, men vår snöslunga må var hur ny och stor och stark som helst, men den fixar inte att ta bort den där hårda kompakta snön som dom lägger där, och se nu, medan jag skriver, vem kommer då, jo snöslungan som tar cykelbanan och vart lägger han snön, jo, han fortsätter bygga upp snövallen vid vägen. Ni gissar alldeles rätt om ni nu tror att detta är ett tillfälle då Maria skulle kunna gå ut och slita ut traktorföraren ur fordonet och fråga vad han sysslar med.
Nu kan jag visserligen köra ut, via cykelbanan, en fråga till då, om jag får böter då jag gör detta, får jag skicka den till kommunen då, böteslappen alltså?
Den där biten på två meter tillhör kommunen, och tydligen ids dom inte ta ansvar för den utan skiter i hur mycket snö det ligger där, då undrar jag vad dom säger om vi, då det blir sommar och sol, tippar ner ett helt gruslass, mitt på den plätten, eller alternativt så ställer vi dit våra utemöbler…. Då blev det nog ljud i skällan.
Så, nu har jag fått skriva av mig, jag kommer att kopiera detta och skicka vidare till kommunen, jag ser fram emot deras respons på detta.
 
 
Etiketter: , , ,

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.