Lite lurigt

 

Jag fixade några presenter igår, till Theresé, och bland annat kollade jag på en gjutjärnspanna, som jag vet att hon vill ha. Nä, Theresé, jag har INTE köpt den, du får något annat istället. Men i alla fall, nu var en av grytorna nedsatt, från 1699:- till 1199:-, ja, det var ju en bra rabatt, tyckte jag, och gjorde en runda i butiken, gick tillbaka och lyfte i grytan och hade nog tänkt att jag köper den… men så tittar jag på hyllan där resten av grytorna står, och då…
Upptäcker jag att dom på den hyllan ser större ut, jag lyfter i kartongerna, och ser att det ordinariepriset på dom är detsamma, jamen då måste det vara min synskärpa som inte stämmer tänker jag, och rycker en kartong, men så börjar jag läsa på den och ser att dom faktiskt är större, det skiljer en hel liter mellan dom.
Nae, då blir Maria misstänksam och struntar i grytan. Jag går och frågar i kassan, vart felet är, hur kan en gryta med 1 liters skillnad, ha samma ordinarie pris? Nä, men det kan inte stämma, säger expediten, och börjar knappa på datorn. Det tycker inte jag heller, säger jag, nog borde den större vara dyrare eller tvärtom. Men se… hon kommer fram till att det är samma ordinariepris på dom två olika grytorna, jaha säger jag, då blir det ingen affär, för hade den större grytan haft samma rabatt som den mindre, då hade jag köpt den, men inte nu.
Lite lurigt tänker jag att det är… klart det syns bättre med 400:- rabatt, för hade det ordinarie priset varit mindre på den lilla grytan (vilket borde vara det rimliga) så hade rabatten inte blivit lika stor.
Nicco och Rickard for ut i bärskogen och kom hem med en 2 kilo blåbär, ungefär, sen bakade dom en blåbärspaj och bjöd på, sådär på kvällskvisten, inte alls dumt. Dom som förövrigt har ett årsdag idag, grattis! Själv plockade jag en påse krusbär, lite svarta vinbär, smultron och några hallon (här hemifrån), tur att vi har resurser 🙂
Så har grejerna kommit till dragstern, en Mats Jonsson dök förbi för att kolla in dom och dom upptäcker att det saknas en liten pillevitt sak som heter x kil, och som är ett måste. Åke ringer till Kurtan som skickat grejerna, för att höra om han har en sån kil, men tyvärr… och dom är nästan omöjlig att få tag i.
Nu sa han att man kan göra en själv, och det ser ju ut som att det får bli så. Åke provade även att ringa en kille i Östersund som erbjudit oss en kamaxel i Kubbe, och se, han hade en x kil, men den satt fast, han fick icket loss den, inte annat än att han i så fall skulle sabotera vevaxeln, och det är ju dumt… för hans del.
Jag ska jobba tre timmar idag, mellan 14-17, det är ju överkomligt, jag var inte alls sugen på att jobba överhuvudtaget, inte som jag känner mig, hes och eländig, med lätt hosta. Men, å andra sidan, tre timmar går fort och jag får väl snart gå ut och sätta mig på altanen och insupa lite värme så hinner man ladda lite. Önskar er alla en bra dag!
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Lisbet Olofsson

  Åhh vad jag nu läst ikapp – blir alldeles matt….

  Ja vilka luringar med gjurjärnspannorna. Jag höll på att smälla av när jag såg vad de kostade. Jag har ärv min eller fått den som present och nu fattar man varför man inte bara går och köper en. Men den är ovärdelig.

  Ja att jaga bildelar verkar bli det som blir allas vår vardag. Är på jakt av sidobakrutehjul till Rivieran.

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Lisbet Olofsson (2012-08-15 08:07)
  Hahaa… ja, inte skulle jag heller köpa en gryta till mig själv, men vi har ju också haft sån tur att man ärvt… vi har tre stycken, hm, kanske skulle sälja på tradera 🙂

  Sidobakrutehjul, vad stackarn är det? Nån sak till bakrutan, låter det som, fast jag tänkte först att det var bakhjulet 🙂

 3. Helena Nilsson Springare

  Horribla priser må jag säga.. ojoj.. jag tror jag betalade max 500 spänn för min. Den är i alla fall jättebra 🙂 Hade en dyrare innan, men den ”flagnade” (!!) så jag gick tillbaks med den.
  Kan bara gissa vilken butik du varit i.. men kolla runt. Jag lovar att du kan hitta till bättre pris 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten