Familjen tvärtemot

 

Nu har jag tänkt koka knäck i flera dagar men aldrig kommit mig för, och i det här fallet räcker väl aldrig tanken heller? Så köpte jag Allas veckotidning igår, och där följde det med en liten bilaga över julgodis (inte alls så ovanligt, i dessa tider) och den där bläddrade jag igenom då mina ögon fastnade på en ny sorts knäck… med lime smak.
Yepp, den köper jag direkt och ska nu bara införskaffa två stycken lime och rörsocker, kommer att bli något annorlunda, hoppas jag. Det fanns även ett recept på citronkola som lät intressant, och kan hända att jag gör två olika sorter. Fick också ett tips om att aldrig fördubbla mängden ingredienser för då är risken stor att alltihop blir en gryning massa, jodå, så då vet vi det nu också.
Jag fick ett samtal igår, från ”gammbossen”, hon ville ha sällskap till returmarknaden där hon tänkt köpa en massa udda, fina porslinstallrikar och koppar, hon ska nämligen göra som Theresé gjort: http://blogg.vk.se/tezzii/2012/12/09/julforberedelser-1192674 en massa olika kakfat som hon sedan kan ge bort i julklapp.
Det finns ju en uppsjö av olika serviser. Hon fyllde en hel kundvagn, med diverse olika saker hon ska använda. Det var ju nästan så man blev sugen själv, men vis av erfarenhet, så ska jag nog hålla mig ifrån både borrar och skruvsaker, det brukar ju bara sluta på ett sätt.
Andra saker jag ska hålla mina fingrar borta ifrån är ju det här med blommor, Nicco tror ju att dom ramlar av om jag petar på dom så jag brukar försöka, låta bli. Den här julkaktusen fick jag av Kerstin, för ett år sedan, och se, den lever än, men nu ska den tydligen till att blomma och sånt brukar göra mig lite skeptisk, eftersom jag hört det där om att då dom blommar är det egentligen ett skrik på hjälp, dom håller på att dö.
Det som är lite mystiskt med just den här julkaktusen är att den faktiskt blommade i rosa men dom här knopparna är vita???
Och kolla här på citronträdet eller vad det nu heter, som jag fick av Theresé:
Den hade hela 7 blad i somras, och alla blev gula, och givtevis trodde ju jag att den var körd. Så blev det semestertider och jag tänkte ge den en chans till och planterade ner den i rabatten och där fick den sitta tills det blev frostvarning.
Och när jag så grävde upp den hade den inga gula blad kvar, dom hade ändrat färg (mycket mycket konstigt) och sedan dess har den växt och frodats och nu har den till och med gjort sig en liten förgrening. Den enda lustiga med den där nu är att det absolut största bladet sitter längts upp, varför då? Vore det inte mer naturligt att det skulle vara tvärtom? Ja, jag VET, jag funderar skarpt på att skriva en bok… om familjen tvärtemot, eller nåt sånt 🙂
Önskar er alla en fin dag!
 
Etiketter:

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten