En näve grus…inte matjord

 

Det blev ju en fin dag igår, och vi satt ute till halv nio på kvällen. Nicco fortsatte pimpa Winstones hundkoja och nu har den blommor och tyg på väggarna därinne. Och mer saker lär det bli, varför inte en liten flagga på husknuten, en dag som denna 🙂
Vi åt middagen ute på altan, och vilken jädrans tur att vi hann äta klart. Helt plötsligt, från klarblå himlen, så faller den ner en näve grövre grus, rätt över bordet…say what??? Vi vet inte vart det kom ifrån men har ingen annan teori, än att det måste vara en skata eller kaja som städar ur skorstenen, alternativt något som legat på takpannorna som helt utan anledning, efter x antal år, hittade på att släppa loss och ramla ner. Jag trodde då först att det var en hagelsvärm som svepte över oss, så där lokalt över bordet.
Jag gjorde en lov runt gården, med kameran innan jag gick in, och noterade att syrenen blommar, något jag missat eftersom blommorna sitter på utsidan av busken.
I blåbärsbusken händer det saker också, däremot tycker jag att han som klippte gräset åt kommunen, var rätt så oslög på klippa utanför vårt staket, kunde han verkligen inte fixa bort det där gräset vid skylten?
Jag hann med en sväng bort på El-Giganten också, och investerade en slant på en ny fläkt. Den blåser så häftigt på första läget så papperen under bordet flög iväg. Sen upptäckte jag att man kunde köpa till en doftflaska som ska placeras i fläkten och då ska den sprida doften man köpt. Inte nödvändigt… men man kan.
En AC hade jag pratat om att köpa, men nu har vi funderat lite och ska istället köpa en till sån här, likadan, så får det stå en i varsitt rum däruppe, då Theresé, Anders och Sally kommer. AC:ns funktioner lär ju försvinna om man inte har alla dörrar öppna, då kan man ju lika gärna ha en större kraftfullare fläkt.
Önskar er alla en trivsam nationaldag och vad allt den kan betyda för er, för mig innebär den i alla fall arbete, jag har eftermiddagspasset.
 
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Harriet

  Vad intressant med fläkten!! Funkar den bra tycker ni? Vad kostade den? Vi köpte en ac för några år sen, men vi lämnade tillbaka den då vi inte tyckte det blev så stor skillnad. Det var en stor apparat, med en tjock slang som skulle sticka ut genom fönstret…mycket väsen för lite ull blev det! 🙂 Älskar såklart sommaren, men kan absolut inte sova när det blir för varmt i sovrummet…kanske blir en fläkt ändå, ifall den hjälper ?!

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Harriet (2013-06-06 16:44)
  Jag vill inte heller ha den där slangen ut genom ett fönster. Fläkten är superbra, men inte så tystlåten, tyvärr. 899:- går den på, hos El-giganten. Man kan även förprogrammera tid och sånt där.

 3. Harriet

  Ahaaa inget hemmansköp i alla fall…och att den inte är tystlåten kan ju vara bra, då den kanske dämpar gubbens snarkningar?! :))

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Helena Nilsson Springare (2013-06-06 19:07)
  Det ska jag göra 🙂 Feel free att dyka in, när det passar, är vildkatten (Buicken) på gården, är jag hemma. Ledig ons, tors och fredag, nästa vecka (tips).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten