Jag ska låta bli

Citronplantan som jag fått av Theresé för över 1 år sedan, kanske 1½, planterade jag utei rabatten då vi åkte iväg på semestern, i tron och hopp om att den skulle leva och frodas därute… sen kom kylan.

När man sitter med vantar på sig, mitt i högsommaren för att inte frysa ihjäl, och man får höra att det varit -2 grader i länet, då kändes det som kört med allt levande. Såg nästan så ut också, då vi kom hem och jag kollade in plantan, den hade ju för tusan tappat nästan alla blad:

016

Jag trodde nog allt att det nu skulle vara kört, men så började jag kika lite närmare på den och se… det kommer nya blad lite överallt, så den klarar sig nog… om jag bara låter bli att röra eller titta på den, förstås 🙂

017

Etiketter: ,

8 kommentarer

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Ska försöka… hehe, men man blir ju som sugen på att testa lite…nä, skojar bara 🙂

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Jag tror den kommer att fixa det och sedan hoppas jag den förgrenar sig lite mer, fick Sanna den av dig också?

  1. Theresé Hällsten

    Japp, Sannas är också från min odling. Mina gurkor åt ju mördarna i trädgård upp så jag undrar vad jag ska odla nästa gång…

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Jag läste först mödrarna, och sedan nördarna 🙂 Jag tycker du ska testa…jordgubbar eller varför inte någon buske av nåt slag, som dom där röda krusbären du hade, för visst försvann dom i grävningen, eller?

      • Theresé Hällsten

        Enda jag tror överlever på den tomten är rabarberna, för de fanns på elva ställen innan sista grävningen för en månad sen… Nu syns ett rabarberställe… Alla buskar, förutom syrenen och hallonen, är eliminerade… Man jag har sagt att vi ska plantera ett körsbärsträd vid infarten för morfar, och så blir det väl någon bärbuske bland annat.

        • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

          Körsbärträd är ju fina… och köper ni rätt är dom ju goda också, finns ju såna där surkörsbär som man inte kan äta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten