Bensin… diesel, menar du, ehh…

Tänker på den där reklamen när killen kommer hem och lämnar nycklarna till bilen, mamman tycker han är sen, men han säger ju att han tankat bilen… med bensin. Diesel menar du, säger mamman, ehhh, ja, bensin. Typ!

Han har nog med andra ord inte så mycket koll på vad han egentligen tankat i bilen. Och nu råkar jag veta några som faktiskt gjort detta fatala misstag. En som tankade i etanol i en bensinare och en annan som tankade bensin i dieselbilen… obra. Dessutom, när han som tankade i bensin i sin bil, lämnade in den på verkstaden, så berättade dom att han var den tredje eller fjärde som gjort samma misstag, under den dagen.

Nu tänker jag då, visst hade det varit smart om man kunde ändra handtagen på pumparna, och ha en insats man satte in i bränsleröret, som var anpassat till just den soppan du ska ha. Ungefär som en plocklåda:

images

Säg att den runda är bensin, trekanten för diesel och ett annat för etanol… no more mistakes!

På den tiden vi hade AMC:n, och den gick på blyfritt, så fick du inte in handtaget till 98 oktan, den var för bred, det enda som passade var just blyfritt, inga misstag där inte. Men sedan ändrade dom på alltihop.

Nåja, en annan lösning vore ju att bara tänka efter, ordentligt, innan man tankar i bilen… och är man disträ, så är man. Och nej, det är inte vi som tankat i fel soppa i någon av bilarna, nåt ska vi väl ändå kunna hålla oss ifrån att göra 🙂

Nu är tallen härute, lite julpimpad också, men jag struntade i glittret… 🙂

012 014

Och kompisen i Jeepen, har fått en luva på sig:

018

Önskar er alla en fin måndag!

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

8 kommentarer

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Vad var det om? Diesel fattar jag ju, han som egentligen skulle hetat: Brännolja 🙂

 1. Theresé Hällsten

  Jag minns inte helt, men vi hade nog precis pratat om bilar och kom in på katten stället. Nicco hann inte helt med i ämnesbytet och tyckte de va knäppt att vi skulle ge katten diesel, för de kunde man ju inte dricka.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Hahaa… ja hans namn kan ju lätt skapa förvirring om man inte hänger med.

 2. Åke

  Enaståend vacker pimning! Synd man inte reser på Umä längre, annars hade jag varit förbi och plåtat 😉 Det är med bensin-diesel eller omvänt är mycket vanligt bland oss förvirrade människor 🙂 Jag har dock aldrig tankat fel, och då har jag haft blandat av både diesel/bensin bilar samtidigt de senaste 20 åren… Men jag känner många som tagit fel handtag på macken. Det här med att prata i telefonen samtidigt har jag fått höra som ursäkt många gånger. Undra om människor tar fel på vatten istället för mjölk också ? Eller blandar lördagsgroggen fel till och med ? Vi har en bra måndag ja 🙂 KUL inlägg 🙂 🙂

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Usch då, kan ju bli helt galet, man vill ju inte ha mjölk i groggen, till exempel 🙂

 3. Helena Nilsson Springare

  Åh.. det ser fantstiskt mysigt ut på din gård.. haha.. och jag gillar ju att den där ”kompisen” får va me under alla säsonger hihi 😀 Kram

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Hehee.. han har sin givna plats, fast det retar säkert många också 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.