Ropen skalla, Husmans åt alla!

Bastukvällen inbringade inte fem öre på dom 6 lotter vi hade…det var väl straffet för dom pengar vi drog in förra gången, det får som inte bli för mycket, det kan ju gå en över huvudet 😀

Vi kom in på ämnet Husmans, alla, nästan då, förutom Monika, var eniga om att det var hårt bröd för män som absolut inte vill ha någon förändring i sina liv, what så ever. Ingen av oss, äter Husmans utom just Monika då, vi tycker det är dålig eller ingen smak, brödet bjuder inte på nåt större tuggmotstånd, nä, det där åt man som liten då det inte bjöds på annat. Fanns inte heller så stora urval, som det gör idag.

Men om man skulle gissa, så kanske det blev typ, 90% av alla män, som knaprar Husmans, och som knappt vill testa något annat…varför? Nu har jag inte så många att jämföra, men pappa var likadan, som Åke, då det gäller val av hårdbröd, han ville inte ha stora förändringar i kosten i övrigt heller, potatis, var absolut basfödan till allt.

Ris skulle man inte äta, inte heller pasta, näää, en säck potatis, så klarade man allt. Åke kan visst äta ris och pasta, men man får akta sig för vad man kan tänkas bland i. Han var väldigt skeptisk mot crème fraiche i början…det var surt. Vitlök går fet bort, och svamp. Men det är saker jag kan klara mig utan också, så vi matchar väl varandra ändå, och är det nåt jag vill ha men inte han, ja då ordnar jag så vi bägge två, får det vi vill ha.

Ja, han får fortsätta med sina Husmans o det är det han vill, så varierar jag mig med Havreknäcke, hårt surdegsbröd och råg Rut…det funkar.

Jag och Tina for ut en sväng igår, ett besök hos Bo-Lage, vi ska ha middags gäster imorgon, och lite handling inne på Maxi. Jag skulle ha med mig kontanter till bastun, så jag plockade ut en slant i automaten, men så, då jag ska betala inne på Maxi, tror ni jag ställer mig i rätt kassa…nopp, jag plockar fram sedlarna och kassörskan säger att det är kortkassan jag står i…ja, det vet jag väl, egentligen, men jag hade förträngt det 😀 Nå, inne hos Bo-Lage kom jag ihåg att betala cash så det löste sig. Hoppas på en fin fredag, för er allihop och se, här blommar det i hibiskusen 😀

001

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten