Nu är det investerat och installerat

Vi gjorde en investering igår…en ny spis. Den vi hade gick det troll i, slog man igång 1 platta så blev alla 4 plattor varm, och inte så lite heller. Nu blev det en med varmluftsugn, som man då kan stänga av om man vill, och en avlång platta för grytor. Och ett utrymme i lådan därnere, där man kan sticka fast plåtarna, perfa!

Och sen fick vi återigen förundras över kakelsättarens små fuffens han hade för sig, då han var här och kaklade, för 4 år sedan. Jag sa specifikt till honom, att kaklet skulle sitta där det gamla satt, inga konstigheter, och det betydde också att inget kakel skulle sitta bakom själva spisen, och så här blev resultatet av min önskning:

001

Ser det kakelfritt ut där? Nä, och dessutom, påpekade Nicco igår, varför har han sparat den där gamla listen, längst ner till höger, ja, det undrar jag med, där sparade han in en platta, fult ser det ut också. Vi behövde då inte betala för den där kvadratmetern, jag såg ju nämligen vad han gjort och jag sa att det är bara att ta igen det, men se, det gjorde han ju inte, för det hade blivit ett jäkla jobb för honom, att ta ner kakel är inte så lätt.

Och när vi ändå är inne på ämnet…han sa, kakelsättaren alltså, att det var bättre att sätta kaklet ända upp under överskåpet i köket, då skulle han slippa kapa av kaklet, mm, bra sa jag, du vet ju hur det bäst ska göras, och sedan lämnade jag över till honom. Kolla in nu, att han satt kaklet ända upp, men han var ju tvungen att kapa alla plattor???

011

Och här, högra sidan, där kaklet går upp en bit:

009

Och på den vänstra sidan, där han plötsligt, inte alls lät kaklet gå upp:

010

Oj, nu fick jag ont i huvudet, ska sluta fundera på varför han gjorde så där, och återigen, då man har ett yrke varför sätter man inte sin stolthet i det, och gör ett bra jobb ifrån sig så man får gotta sig i beröm, efterfrågan, och man kan gå hem och känna att man gjort allt så bra man kunnat?

Nå, här är vår nya spis i alla fall, och den blev invigd igår 😀

005

Avslutar dagens inlägg med en artikel som ”Kul-Janne” hade på sin FB sida, ja här är det ord och inga visor, är det fettisdag så är det på den dagen och ingen annan dag *punkt slut*.

10978544_898258340204773_1710970953973904974_n

Önskar er alla en trevlig söndag!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Caanita

  Grattis till nya spisen, hoppas den blir till belåtenhet.
  Men när jag ser bilden på ditt ”pannskåp” måste jag få vädra mitt missnöje.
  Av erfarenhet från mina kök ( tre-fyra stycken) undrar jag ifall de som ritar och designar köksinredningar någonsin sett en stekgryta eller större kastrull. Jag är mycket tveksam, för om så vore fallet, skulle väl pannskåpen vara större.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Haha…ursäkta, skrattet, men det beror lite på vad du tror är pannskåp, det där smala skåpet bredvid spisen? Om så är fallet, måste jag säga att det är ett skåp som min svärfar ordnat dit, för längesedan, och där har han monterat fast utdragbara pinnar, för kökshanddukar 😀 Men nu när vi bor här så har jag faktiskt, en brandsläckare därinne. Pannskåpet är ett stort skåp, där jag antar att man skulle sätta i en diskmaskin om man ville ha det. Enda nackdelen med det skåpet är att det inte är utdragbara hyllor, så man får ha stenkoll på vad som finns därinne. Grytan och ugnsformar har jag nu i lådan under spisen, och vi diskuterade faktiskt igår, vart jag ska ha stekpannorna, hm…ja, det får bli att städa ur lite skåpar, så får man nog plats. Min svärfar ritade huset 1956, och då var köken inte så stora, vi har ju även ett sånt där utrymme under arbetsbänken, där man skulle ha kökspallen, där skulle man nog kunna fixa en bra hylla också 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten