Förändringarnas tid…

Jaha, så ska det tydligen väljas om vi ska ha en ny förpackning med mjölk eller om den gamla ska få vara kvar. Vinner den nya så kommer inte vi att kunna ha paketen stående längre (inte i vårat lilla kylskåp) och det känns inte helt bekvämt. Jo, jag vet, det kommer att vara en skruvkork på, men drar man inte åt den ordentligt så finns det alltid en läckage risk, och det vill man inte ha.

016

Men det är väl som vanligt, alla förändringar vad det nu än må vara, känns obekvämt till en början, sedan går det ett tag och man har glömt hur det var från början.

Ta bara allt stökande inne på butikerna, nu senast är det ju Maxi som håller på. Jag retar mig alltid på sånt där…till en början. Jag skriver ju för tusan inköpslistan i den turordning jag kommer in i affären. Smart drag av dom dock, då jag nu måste gå andra vägar och då tänker dom att jag ska ramla över något nytt som jag kommer att köpa.

Dom tänker inte på att jag blir förbannad då jag inte hittar det jag ska ha, senaste två gångerna har jag letat efter äggen, och tänkte att nu lägger jag ner Maxi, för min del, men så hittade jag dom…igen, och nu tror jag mig ha koll på dom.

I detta fall är det bättre med dom små butikerna, dom har inte så stora utrymmen att göra rockad i, och gör dom det så är det inte ett dags verk att hitta igen sakerna man letar efter.

Jag gjorde en liten sökning igår, uppe hos Nicco:

037

Kollade lite lätt i nåt skåp så där, för att se om jag kunde fynda. Hittade ett större fat, eller vad det kan vara?

019

Och 4 assietter, tror jag att det är, det skumma med dom är att ingen av dom ser likadan ut…

021Och en fin kastrull av märket Kockum, etiketten satt kvar på utsidan så den kan inte vara välanvänd:

023

Ja huvva, det är som sagt inte allt som är gått igenom här i huset, än. Men en dag så…

Önskar er alla en fin måndag!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Gunnar

  I Överkalix ommöblerade de på Konsum i höstas, less som jag var så frågade jag varför…

  Det var för att det ska vara lika i alla Konsumbutiker, alla affärer ser ju inte lika ut rent arkitektiskt, men potatismoset ska vara till vänster om pastan t.ex.

  Det var en bra idé, jag har inte lärt mig hitta allt än (host), men det känns bra att veta att jag kommer vara lika vilsen i alla Konsum-butiker.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Ojoj…inte bara ett att hålla reda på då, undrar vad som ska finnas till vänster om flingpaketen, måste kolla nästa gång,och se om det är likadant på andra Ica butiker, eller har dom andra upplägg, hm…*klurar* 😀

 2. Marja Granqvist

  Fina fynd du gör uppe hos Nicco!
  Jag var på Maxi i fredags och hittade ingenting. Som tur var fanns det många ute på golvet som man kunde fråga. När jag frågade var de hade gömt äggen sa killen som hjälpte mig att han inte heller hittar än. 🙂
  Ha en fin vecka! Kram! 🙂

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jo nog är det tur att man kan fråga 😀 Oftast är det ju alltid arbetare ute på golvet. Ha det fint, du med!

 3. Annika Olofsson

  Hej! Skruvkork på mjölkpaketen har vi haft i flera år. Tycker det är toppen. Det enda problemet som kan bli är att man råkar öppna fel mölkpaket.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jo jag kan tänka mig vissa fördelar, ibland blir man ju less då man måste fram med saxen för att klippa upp hörnet på paketet (då perforeringsfolket har gått på semester), den största nackdelen tycker jag, blir i så fall att vi inte kan ha paketen ståendes, vi har ett litet kylskåp, och sedan med återvinningen, då korken ska skruvas av och sorteras som plast. Men man vänjer sig….om det nu blir så 😀 Tack för din kommentar, alltid kul med några rader 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten