Bara 10%, snopet!

Nicco beställde glass och jordgubbar för någon dag sedan, och jag slog på stort och köpte precis det, samt strössel och havrekakor. Men titta, strösselburken, alltså nu kan jag ju inte släppa det här med att man ska luras att tro, att det man ser är på riktigt, burken stående som på hyllan i butiken, fast utan remsan runt om,  det är i alla fall Dr Oetker Chocko strössel:

004

Och så vänder man på burken och titta vad mycket luft jag betalat för:

002

Eller var det strejk i strösselfabrikens påfyllnadsavdelning, månntro?

Strössel…det hade varit gott:

018

Nähä…inget för hundar, och det bestämmer du…

019

Nu vet ju jag att man bara använder 10 % av sin hjärnkapacitet. Men tror dom som gör så här, att man har 5% vilandes?

Och med det skrivet så vet jag, trots att jag nu på morgonen kanske bara satt igång 7% kapacitet, att vissa använder säkert bara hälften av det, det har man både sett, läst och klurat ut alldeles själv. Och nu tänker jag på något heeelt annat än strössel, jordgubbar och glass 😀

Men visst är det intressant ändå, och vilken outforskad dator vi går runt med, utan att använda den till fullo. Och hur vet man då den presterar mer än, låt oss säga 50%? Är det då vi får migrän, tar en Ipren och lägger oss med slutna ögon, och tjopp, där försvann allt vi satt igång.

Dessa 10% kan ju omöjligt gälla alla människor, och kanske det funkar lite olika, beroende på tid på dagen, vad man gör och vad man behöver göra. Och för vissa blir det aldrig bättre, dom som låter andra göra och tänka åt dom, och så länge andra gör detta så fortsätter dom i samma stuk och slutar utvecklas, stannar kvar i att utnyttja andra för sin egen bekvämlighet. Men tänker man efter så måste ju deras liv bli väldigt fattigt…

Ehh, nä nu lämnar jag detta innan jag gräver ner mig totalt i tanketräsket. Ser ut att bli en fin dag, kanske det poppar in någon på en kaffe därute på gården, vem vet 😀 Önskar er alla en toppen lördag!

014

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Anders

  Att vi människor bara använder 10% av vår hjärnas kapacitet är en gammal myt som envist hänger sig kvar. Googlade lite och hittade några artiklar om detta:
  http://skepticism.ifokus.se/articles/4d71380cb9cb46222d04f8e7-vi-anvander-hela-var-hjarna
  http://magicedutainer.samuelvarg.se/myter-om-hjarnan-del-2-anvander-vi-bara-10/
  https://massasaker.wordpress.com/2009/04/20/veckans-faktoid-7-slosar-vi-hjarnkapacitet/

  Men du verkar i alla fall ha huvudet på skaft som lagt märke till fusket med förpackningstorlekar 🙂 Har i många år funderat på varför inte folk reagerar på att förpackningar blir mindre utan att priset sjunker, förpackningar som ser ut att innehålla mer än de faktiskt gör, eller lösgodispåsar som blir allt större för att lura konsumenterna köpa allt mer godis. Men nu vet jag att vi i varje fall är minst två med liknande funderingar 🙂

  Och visst är djur tacksamma fotoobjekt 🙂 Du lyckas ofta med att publicera roliga bilder på Winstone eller katterna. Winstones miner ovan är ett lysande exempel på detta.

  Toppenlördag till dig också!

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jag fick en kommentar på FB, från ”Kul-Janne” som även han länkade till något liknande. Jag ska kika in på dom, ändå intressant. Jag såg en dokumentär, för x antal år sedan, en kvinna som saknade halva hennes hjärna, bokstavligt talat. Hon hade familj och om det var 5 barn. Dom skickade iväg henne och hennes man, på en undersökning, där just hjärnkapaciteten användes. Hennes man, med hela sin hjärna i behåll, använde bara en liten del av vad han hade, medan hon, använde typ 75% av allt hon hade, och presterade så mycket bättre. I detta fall beror det ju givetvis på vilken del av hjärnan som saknas, hon hade inte det där ordningsamma så städning lämnade hon med varm hand över på hennes man 😀 Ha det gott, Anders!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten