Måndagsexemplar, varannan gång…

Är det fler än jag som tycker att mjölpåsarna fått en betydligt sämre hållbarhet, och nu menar jag påsarna, inte mjölet?

Så irriterande då man plockar ut påsen ur skafferiet följt av ett mjöl moln, och tittar man så hittar man lite strategiskt utplacerade hål, där mjölet kommer ut.

Detta är inte första gången jag står med bredtejpen för att tejpa igen hål som blivit, bara så där, och det är inget jag upplevt, att jag behövt göra tidigare.

25550240_10155898632301585_4470583193579729528_nFast det är väl som med mycket annat, det handlar om ekonomi för tillverkarna, dom glömde bort det där med kvalitet istället för kvantitet. Jag överväger nu att skaffa nån burk istället, som jag kan hälla mjölet i, jag har ingen lust att torka ur skafferiet efter varje gång man vidrört mjölpåsen.

Mjölken, har också fått sämre hållbarhet, och nu snackar vi mjölk, inte förpackningen. Det var mamma som frågade i somras om vi upplevt att den blev sämre, fortare än förut, och jag är böjd att hålla med. Vi fick slänga bort 3 liter, för några veckor sedan. Den luktade inte dåligt, men det var klumpar i den.

Jag fotade paketen och mejlade till Norrmejerier så vi blev ersatt för dom, men jag fattar inte varför det plötsligt blivit så här, eller är det bara vi, som lyckas hitta måndagsexemplaren?

Dom här är dock inga sådana exemplar, tycker det är fantastiskt vad man kan göra om man råkar besitta lite talanger eller vad tycker ni?Nu har jag fixat en pannkaka med vindelrökt skinka i, som Åke får till middag, bra med mat som lagar sig själv, åtminstone till största delen, själv tar jag nu en kaffe och en hårdmacka till det, innan jag beger mig ut med hunden. Och här skulle nu den perfekta äggmackan visas på en alldeles färsk, nytagen bild, men ägget blev inte som jag tänkt mig…rackarns måndagsexemplar, där halva ägget blev kvar i skalet…grrr!!! Men kaffet blev bra 😀

25498217_10155898631011585_5865166562903509740_n

Önskar er alla en fin dag!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Theresé Hällsten

    De är ju för att du köpt billigaste sortens mjöl… Jag köper Kungsörnens ekologiska mjöl, och jag har aldrig haft såna problem.
    Jag har köpt laktosfritt ett tag eftersom Sally har lite känslig mage, och den mjölken håller betydligt längre. Köpte mjölk igår och den går ut om två veckor. Perfekt när man aldrig vet när man hinner dricka upp den. Den har dessutom färre kalorier än den vanliga. (Tror att den hade lite mindre vitaminer också, men ändå)

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Mja, Kungsörnen har också problem med sina påsar, jag brukar varva på inköpen. Problemet med mjölken här, var att den inte ens gått ut innan det blev klumpar i den…och det ar inte första gången. Sämre hållbarhet, helt enkelt. Här är det bara Åke din pappa som dricker mjölken, och jag använder ibland, en skvätt i matlagningen, så vi har aldrig så många paket hemma, bara när jag glömmer bort att jag redan köpt 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten